Раздадоха наградите за отговорен бизнес

Manager News

Две компании – Хюлет Пакард и Лидл, бяха класирани на първо място с равен брой точки в най-оспорваната категория „Инвеститор в обществото“ на годишните награди за отговорен бизнес, връчени за 19-ти път от Българския форум на бизнес лидерите . Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани грабна приза „Инвеститор в знанието“, ЧЕЗ Разпределение - „Инвеститор в околната среда“, Глоубъл Деливъри Центърът на Хюлет Пакард Ентърпрайз – наградите в категории „Многообразие на работното място“ и „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“.

Интерланг също получи две отличия – за най-добра социална политика на малко и средно предприятие и специалната награда Engage за ангажираност на служителите с определена социална инициатива, а ЦКС взе златото в „Маркетинг, свързан с кауза“.

Официална церемония на Годишни награди за отговорен бизнес 2021 бе във вторник, 5 април. Общо  116 кандидатури, подадени от 80 компании, се състезаваха в седемте категории на конкурса за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“. Целта е да бъдат отличени шампионите в корпоративната социална отговорност и да се популяризира приноса на частния сектор към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще.

„Изборът бизнесът да бъде социално отговорен води до устойчиви решения на редица предизвикателства, пред които сме изправени като общество. Ето защо е необходимо да бъдем солидарни, фокусирани и категорични в позициите си – те ще определят мястото ни в света утре“, посочи Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите в началото на церемонията.

„За да има промяна и по-добър живот в България, бизнесът и държавата трябва да работят в една посока и да имат координирана стратегия“, изтъкна премиерът Кирил Петков, който връчи наградата на двамата победители. Отличията в отделните категории бяха връчени от Борислав Сандов, министър на околната среда и водите, Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община, Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, проф. Николай Денков, министър на образованието и науката, Георги Гьоков, министър на труда и социалната политика, и д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ