ББР предоставя 60 млн. лв. чрез нова програма за подкрепа на туризма

ББР предоставя 60 млн. лв. чрез нова програма за подкрепа на туризма

ББР предоставя 60 млн. лв. чрез нова програма за подкрепа на туризма

Българската банка за развитие предоставя 60 милиона лева. чрез нова програма за подкрепа на туризма. Парите са предназначени за микро, малки и средни предприятия от сектора на хотелиерството и ресторантьорството, които са сред най-засегнатите от Covid-кризата. 

Средствата ще се отпускат чрез два продукта като ликвидна помощ. Чрез тях се осигурява достъп до финансиране на фирмите с просрочие до 90 дни и до 60 дни в зависимост от процента на общия портфейл. 

Във връзка със старта на новата програма беше подписан Меморандум от министъра на туризма Христо Проданов и двамата изпълнителни директори на ББР Живко Тодоров и Владимир Георгиев, в присъствието на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер.

"Пред вас е новото лице на ББР. Всички помните историите от лятото и състоянието, в което намерихме банката. Започваме новата година с ясен пример каква ще бъде ББР", заяви Лорер при представянето на документа. Той предвижда подкрепа за компаниите в сферата на хотелиерството и ресторантьорството както и новата кредитна програма на ББР, насочена към сектора.

"Всички добре знаем, че туризмът беше най-засегнат от корона кризата. Търговските банки се отнасят с недоверие към представители на сектор туризъм. Коалиционните партньори решихме да създадем специален продукт за българския бизнес, ние вече го подписахме, искам да поздравя ръководството на ББР, защото връщат банката в към нейните устои", каза от своя страна министърът на туризма Христо Проданов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ