Испанец оглави Съдийската комисия на БФС

Испанец оглави Съдийската комисия на БФС

Испанец оглави Съдийската комисия на БФС

Бившият испански рефер Давид Фернандес Борбалан е новият председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Поканата към него дойде лично от президента на централата Борислав Михайлов, а във вторник двамата подписаха договор за срок от два спортно-състезателни сезона, съобщи БНР, като се позова на информация от БФС.

Фернандес Борбалан е едно от най-изтъкнатите имена в испанското съдийство с дългогодишна практика в Ла Лига. Има около 300 мача в испанското първенство и европейските клубни турнири, част е от Елитната категория на съдиите на УЕФА. Той изпълнява ролята на вицепрезидент на Съдийската комисия на Испания в продължение на 3 години, а през последните 5 сезона е водещ съдийски инструктор на УЕФА и ФИФА и се радва на огромен авторитет на международната сцена. През февруари тази година той вече бе в България по покана на футболния съюз за традиционния зимен семинар на родните арбитри.

"Назначението на специалист от такъв ранг е поредно доказателство за уважението, с което се ползва българския футбол в Европа. Убеден съм, че с неговия опит и експертиза българското съдийство ще се развие в положителна посока. Искрено му желая успех, защото добрите резултати в работата му ще са от полза на целия българския футбол", заяви Борислав Михайлов.

50-годишният специалист във футболното съдийство е роден в Алмерия, а от 2010 до 2018 година е международен съдия. Има 18 мача в Шампионската лига, 20 в турнира Лига Европа и 6 срещи в световните квалификации. Той заменя на поста в БФС унгареца Виктор Кашай.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ