Осъдиха тенис легендата Борис Бекер на затвор

Осъдиха тенис легендата Борис Бекер на затвор

Осъдиха тенис легендата Борис Бекер на затвор

Тенис легендата Борис Бекет беше осъден на 2,5 години затвор. Той беше признат за виновен по четири от общо 24 обвинения, които му бяха повдигнати във връзка с обявяването му в несъстоятелност. Съдът постанови, че Бекер е виновен за изтегляне на активи, неразкриване на имущество и укриване на дългове, предадоха световните агенции.

В съдебното решение пише още, че бившият тенисист номер едно не е предал на кредиторите си девет трофея и медали от славната си професионална кариера.

Съдия Дебора Тейлър обяви присъдата, след като изслуша аргументите както на прокурора, така и на адвоката на Бекер.

Установено е, че 54-годишният германец е прехвърлил стотици хиляди паунда след фалита си през юни 2017 година от бизнес сметката си в други сметки, включително тези на бившата му съпруга Барбара.

Бекер също беше осъден за това, че не е декларирал имот в Германия и е укрил банков заем от 825 000 евро и акции в технологична фирма.

Съдът в Лондон го оправда по 20 други обвинения, включително обвинения, че не е предоставил многото си награди, включително два трофея от Уимбълдън и златен олимпийски медал.

Шесткратният носител на титли от Големия шлем отхвърли всички обвинения, заявявайки, че е сътрудничил на попечители и е действал според експертни съвети.

На изслушването на присъдата в петък прокурорът Ребека Чакли каза, че Бекер е действал "умишлено и нечестно" и че "все още се опитва да обвини другите".
        
Адвокатът на защитата Джонатан Лейдлоу настоя за снизходителност, заявявайки, че клиентът му не е харчил пари за "разкошен начин на живот", а по-скоро за издръжка на деца, наем и правни и бизнес разходи. 

Фалитът на Бекер е в резултат от заем от 4,6 милиона евро от частна банка през 2013 година, както и около 1,6 милиона долара, взети назаем от британски бизнесмен година след това, според показанията по време на процеса.

Бекер се прочу още на 17-годишна възраст, когато става първият непоставен играч, който печели титлата на Уимбълдън на сингъл и по-късно става номер 1 в тенис ранглистата при мъжете. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ