Технологии

The Freestyle – кино изживяване, където и да си

The Freestyle – кино изживяване, където и да си

Видеокасетите и споменът за споделено съдържание

Влизаш в кварталната видеотека. Взимаш няколко видеокасети под наем и се подготвяш за филмова вечер вкъщи с любимите хора. Купуваш си различен сладолед, комбинираш го с вкусни шоколадови пурички, сядате всички пред дивана и натискате бутона Play. Натискате пауза или превъртате няколко пъти, за да обсъдите определена сцена.

Това беше детството на много хора допреди двадесетина години. Лека-полека големите киносалони започнаха да изместват тези уютни вечери, привличайки хората със зали, в които можеха да чуят и видят хитови филми по неповторим начин.

Но както е казал гръцкият философ Хераклит - промяната е единствената константа в живота. Появиха се компютри, лаптопи, смартфони, социални мрежи, които дадоха възможност на хора от всички поколения да потребяват съдържание мигновено.

Стрийминг съдържанието стана новото нормално

В днешното забързано ежедневие консумирането на видео съдържание на момента или т.нар “video on demand” предлага перфектен начин да гледаме точно това, което искаме и тогава, когато ни е най-удобно.

Стрийминг услугите стават все по-използвани в цял свят, а за много хора са неразделна част от ежедневието. Те вече използват интуитивни алгоритми, които да предлагат най-предпочитаното съдържание на всеки съвременен потребител. С толкова много съдържание, от което да се избира, зрителите очакват качество. Това увеличава инвестициите в оригинално съдържание , тъй като то привлича потребителите най-много и разграничава различните стрийминг услуги. Продукциите на стрийминг платформите вече включват актьори, наложили се във филмовата индустрия, и получават заедно с тях номинации и награди.

[[{"fid":"387728","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""},"link_text":false,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""}},"attributes":{"height":534,"width":801,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 

Проектор в една ръка

Интересът към on demand видео съдържанието е и основната идея, с която Samsung разработва и представя новия си продукт – проектора The Freestyle. Той бе представен по-рано тази година, малко преди международното изложение CES 2022.

The Freestyle няма нищо общо с традиционните стационарни, та дори и преносими, проектори. Напротив, той отговаря на нуждите на поколение, което вече е свикнало да консумира съдържание където и когато поиска, както и към хората, търсещи устройство с много повече от една функция.

Преносимият и иновативен дизайн на новото устройство на Samsung и тегло от само 830 грама дават възможност да се стриймва съдържание буквално навсякъде. The Freestyle може да показва снимки, филми, видеоклипове, видео игри, презентации – за всекиго по нещо.

[[{"fid":"387733","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""},"link_text":false,"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""}},"attributes":{"height":534,"width":801,"class":"media-element file-default","data-delta":"5"}}]]

 

Всяко място става екран

Проектираната картина е с размери от 30 до 100 инча при 1080p Full HD / HDR резолюция. Samsung препоръчва минимално разстояние от 80 см за 30-инчова и 2.7 м за 100-инчова. Мощният вграден 5W високоговорител позволява чист и дълбок бас, доставящ богат 360-градусов звук без никакво разсейване. Така се гарантира завладяващо аудио изживяване, където и да се намираме. Проекторът може да се използва и извън дома, ако носите външна батерия, като Samsung ще предлага такава като допълнителен аксесоар.

Повърхността, върху която се проектира не е нужно да е бяла, тъй като The Freestyle я оптимизира спрямо различните цветове. Независимо дали сте вкъщи или в парка, и стената, масата, и подът, и таванът могат да се превърнат в екран, като гъвкавата му поставка позволява въртене до 180 градуса. The Freestyle предлага пропорционално и кристално чисто изображение на всяка повърхност и под всякакъв ъгъл. Функцията за автоматичното нивелиране гарантира, че екранът остава равен, независимо от повърхността, на която е поставен.

[[{"fid":"387732","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""},"link_text":false,"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""}},"attributes":{"height":413,"width":801,"class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

 

Перфектна атмосфера навсякъде

Операционната система Tizen предлага съвместимост с най-популярните стрийминг услуги като Netflix, RakutenTV, AppleTV, HBO GO, Spotify и др. Благодарение на функцията Mobile Mirroring можете безпроблемно да споделяте екрана на смартфона си с проектора чрез приложението SmartThings за Android и iOS или AirPlay 2 за устройства на Apple.

Когато не се ползва за стриймване на видео съдържание, The Freestyle позволява трансфомрирането на всяко пространство. Над 20 осветителни фона са налични за избор за създаването на перфектна атмосфера, а могат да се избират и собствени снимки. Това се случва благодарение на полупрозрачната леща на обектива. Ако слушате музика, проекторът може да анализира музиката и да я синхронизира с визуални ефекти, за да създаде най-доброто настроение. За работа с устройството от разстояние имате на ваше разположение гласовия асистент Bixby.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ