2014-та – годината на коня

2014-та – годината на коня

2014-та – годината на коня

Според китайския календар 2014 г. ще премине под знака на коня. На 31 януари ще бъде отбелязана китайската Нова година, а с нея, според традиционния хороскоп в Китай, ще настъпи времето на синия дървен (или дървесен) кон.

Дървото, според китейските му тълкувания, означава младост, пролет. Асоциира се със свежото начало, с раззеленяването и Изток. Планетата в годината на дървения кон е Юпитер, а цветовете – синьо, зелено и кафяво във всичките им нюанси.

Конят е седмият от дванадесетте животински знаци в китайския хороскоп. Предишни години, които са минавали под знака му, са били 1906 – година на огнения кон, 1918 – година на земния кон, 1930 – година на металния кон, 1942 – година на водния кон, 1955 – година на дървения кон, както предстоящата, 1966 – година на огнения кон, 1978 – година на земния кон, 1990 – година на металния кон, 2002 – година на водния кон. 2026-та ще бъде година на огнения кон, а 2038 – на земния.

Според китайците, конят е животно, което осигурява добър и бърз транспорт. Ето защо то е символ на пътуване и постигане на успехи, свобода, преследване на цели, състезателен дух и лидерство.

Той е социално животно. Символ е на благородството и честността. Затова се очаква настъпващата 2014 година да бъде година на реализирането на замисли и идеи в полза на обществото, които ще бъдат свързани с по-високи идеали. Очаква се през годината да има израстване и възвисяване на човешкия род, прочивстване в полза на обществото. 

Хората, родени под знака на коня през посочените по-горе години, са с висока култура, добър вкус, талантливи и творчески личности. Те са добри оратори, говорят с желание пред публика и така печелят подкрепата на околните. Недостатък е, че не са достатъчно уверени в качествата си. Добри и сърдечни са, но може да бъдат и нервни - често се отказват, само защото губят търпение. С тях е весело, грижат се за останалите, обичат да правят комплименти и да са популярни в компания. Може обаче и да се държат подчертано егоистично и да правят каквото решат, без да слушат околните. Променят мнението си лесно и умеят добре да управляват парите. Трудолюбиви са. През 2014 г. трябва да бъдат по-упорити и да не се отказват, за да постигнат мечтите си, които ще бъдат съвсем възможни за изпълнение, посочват тълкуватели на китайския хороскоп.

Почитатели на хороскопа препоръчват през годината да се постави у дома талисман с фигурка на кон и да се предпочита по възможност дървения материал или кожата.

Годината ще е добра за хората, които нямат половинка и търсят такава, или искат да имат дете, както и за тези, които искат да създадат нов дом или да пътуват. Конят е символ на благородството и добротата. Той е с открито сърце, затова ще създава пречки пред злонамерените. Годината ще дари на всички ни шанса да променим живота си. 

Източници: Wikipedia, chinese-astrology.co.uk

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ