Служители на „Виктория”: Квесторите източват банката

Служители на „Виктория”: Квесторите източват банката

Търговска банка „Виктория” се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват - алармират служители на банката.  В сигнала им до bTV са приложени фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми. С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности, които трябва да се вършат от самите служители в дъщерната банка на КТБ – „Виктория”.

Една от платените фактури към фирмата „Буллойерс” ООД е на стойност 17 000 лева, които са платени само за 4 дни работа. Във фактурата е посочено, че става въпроса за труд извършван в продължение на 120 часа. Така излиза, че в денонощието консулталните са работили по 30 часа.

Общата сума, одобрена от квесторите и изплатени на фирмата, е почти 100 000 лв. - платени с парите на вложители в търговската банка.

В доходоносната дейност са замесени двама квестори, две фирми и няколко физически лица.

Румен Димитров е един от собствениците на фирма Буллойерс. Той и съдружникът му са получили 100 000 от банката до този момент.

Съдружник на Димитров е Бисер Атанасов. Според документите, с които разполага телевизията, той е взел пари от „Виктория" освен през Буллойерс, и през друга своя фирма- още 108 000 лева.

Междувременно в. „Стандарт” съобщи, че дефицитът в капитала на КТБ може да достигне до 4 млрд. лв. Всички очаквания на финансовите експерти досега сочеха недостиг от около 1,2 до 2 млрд. лв. Но заедно с лошите кредити дупката се разраствала до 4 млрд.

Днес БНБ трябва да оповести повече подробности около приключилият в понеделник одит в КТБ и „Виктория”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ