Българска технологична фирма оборудва кредитна институция на Карибите

Българска технологична фирма оборудва кредитна институция на Карибите

Българската технологична компания "Сирма Бизнес Консултинг" стартира нов проект на Карибите.

Тя ще изгради платформа за електронно банкиране, кредитиране и финансови операции за най-иновативната кредитна институция в Тринидад и Тобаго - TECU Credit Union Co-operative Society Limited, съобщават представители. Проектът включва консултации при внедряване на основната система FlexCube.

"Сирма Бизнес Консултинг" АД ("СирмаБК) е част от "Сирма Груп Холдинг" АД, която планира скорошно първично публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

Въпреки че у нас е непозната дестинация, Тринидад и Тобаго е държава със значителни ресурси и добре развита икономика, силно повлияна от петролната промишленост, туризма и производството, посочва компанията. Икономическият растеж на страната е подхранван от производството на нефтопродукти и стомана, като през последните 6 години Тринидад и Тобаго се наложи като износител на втечнен природен газ за САЩ.

Регионален финансов център е. Банковата й система непрекъснато внедрява технологични продукти и иновации в банкирането. Клиентът на "СирмаБК", TECU Credit Union Co-operative Society Limited, е най-иновативната и добре развиваща се кредитна институция на карибския остров, с 60-годишна история.  Добри оценки получават продуктите й за кредитиране на гражданите и лизинг.

Проектът ще обхване цялостна смяна на информационните системи в кредитната институция. "СирмаБК" ще е подизпълнител и консултант за внедряването на основната банкова система FlexCube, но основният акцент за компанията ще е изграждането на нова, модерна електронна платформа / портал за кредитиране и финансови операции. Тя включва нови функционалности, които дават възможност на крайните клиенти да оперират с паричните си средства, но също така да ползват множество продукти, да кандидатстват за кредит, да сключват застраховки.

Важни предимства на системата са, че тя може да бъде поставена върху всеки JEE контейнер без специфични изисквания – Tomcat, JBoss, WebLogic и др., допълва българската технологична фирма. За база данни може да бъде използвана всяка надеждна релационна база данни с наличен JDBC драйвер – Oracle, MSSQL, MySQL, Postgre и др; потребителският интерфейс е гъвкав и съобразяващ се с екранната площ на клиента – лаптоп, таблет, фаблет или смартфон. Платформата ще има клиентски уеб портал, както и приложения за най-популярните мобилни операционни системи iOS и Android.

Работата по проекта ще започне в началото на септември 2015 г. и се предвижда да завърши в рамките на 18 месеца.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ