Вицепрезидент на Google оглави Yahoo

Вицепрезидент на Google оглави Yahoo

Вицепрезидент на Google оглави Yahoo

Едно от лицата емблеми на Google - Мариса Мейър изненадващо напусна вицепрезидентския си пост в глобалната търсачка, за да стане изпълнителен директор на Yahoo.

37-годишната Мейър, която е и един от най-дългогодишните кадри на Google поема още днес новия си пост, въпреки, че е бременна, предадоха осведомителните агенции. Самата тя признава в интервю за сп. "Форчън", че очаква първото си дете през декември.

Мейър е петият поред изпълнителен директор, нагърбил се да изправи на крака компания, затъваща във финансови проблеми и компрометирана от серия скандали в последните пет години. През септември миналата година титулярката на поста Карол Батц бе уволнена по телефона от председателя на борда на директорите Рой Босток заради лоши финансови резултати. Назначеният впоследствие Скот Томпсън пък бе принуден да напусне, след като стана ясно публично, че няма необходимото образование за длъжността.

Изборът на Мариса Мейър за горещия шефски стол в Yahoo има за цел и да стабилизира авторитета на компанията.

Тя бе първата жена компютърен инженер, назначена в интернет търсачката преди 13 години, като става едва 20-служител на Google по онова време. Присъединява се към компанията веднага след завършването на образованието си и с годините израства до вицепрезидентски пост като допринася много за развитието на услугите, предлагани от глобалната компания.

През последните години ръководеше подразделението на "Гугъл", което отговаря за продуктите "Google Maps" и "Google Earth".

Самата Мариса споделя за новото си назначение, че е била много поласкана,

когато й се обадили от Yahoo и приела поста с амбицията да направи продуктите на компанията много по-иновативни и приятни за потребителите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ