Даниела Бобева: Хората просто не могат да повярват, че правим такива хубави неща!

Даниела Бобева: Хората просто не могат да повярват, че правим такива хубави неща!

Даниела Бобева: Хората просто не могат да повярват, че правим такива хубави неща!

Хората не могат да повярват, че правим такива хубави неща, заяви пред bTV вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева.

„Това, което правим, не достига до хората – не успяваме добре да информираме гражданите. Аз пътувам много и мога да кажа, че хората не могат да повярват, че правим такива хубави неща. Имаме нужда малко по-активно да комуникираме с хората”, каза Бобева в коментар на последното социологическо изследване на „Алфа рисърч”, показало нарастване на отрицателните оценки към работата на кабинета „Орешарски”.

Усилията на управляващите са насочени към насърчаване на заетостта чрез подкрепа за бизнеса и да се разкриват работни места

„Някои от мерките вече дават резултат. Започнахме разплащане с бизнеса. Около 320 млн. лева бяха неразплатени, от тях повече от половината вече са разплатени. Има тенденция, след като държавата се разплаща и фирмите започват да се разплащат със служителите си. Имаме намаление и вече само 116 предприятия дължат пари на своите работници. Намалява и междуфирмената задлъжнялост", каза Бобева.

В същото време на влизане в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че управляващите вършат безобразия всеки ден и те трябва „просто да си ходят”. Думите му вицепремиерът коментира така: „Хора за откраднати 10-15 000 лева влизат в затвора. Ние платихме 13 млн. лева само за лихви за забавени плащания от страна на бившия финансов министър Симеон Дянков към бизнеса. И за това никой не носи отговорност", подчерта Бобева.

Вицепремиерът увери, че управляващите се опитват да усетят пулса на хората и да вкарат в законите това, което те искат. „Ето защо първите ни мерки за отпадане на административната тежест, някои от тях срещнаха нееднозначен отзвук в гражданите и организациите. В края на седмицата ще имаме още 100 режима, които ограничаваме, намаляваме, отпадат такси", каза Бобева.

Тя каза още, че това правителство работи в пряка комуникация с обществото и дори тези, които не го харесват, му дават задачи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ