25 обещаващи тенденции, в които си струва да се инвестира

25 обещаващи тенденции, в които си струва да се инвестира

В какво и къде е най-изгодно да се инвестира? Този въпрос преследва денонощно всеки инвеститор. Business Insider предлага списък с най-перспективните стоки и бизнес направления и сектори, вложенията в които ще се отплатят с добри печалби.

№ 1. МОБИЛНИ ПЛАЩАНИЯ

Пазарът на мобилни плащания е най-бързорастащият и конкурентен сектор, коментира  бизнес наблюдателят на Reuters Ема Томасън.

№ 2. ТЕРАПИЯ

Делът на застаряващото население, особено в развитите страни, расте. А хората в активна възраст пък все повече са подложени на последствията от повсеместен стрес. Това са две необходими и напълно достатъчни условия физиотерапията и психотерапията да преживяват истински бум, който няма скоро да затихне.

№ 3. АКУМУЛАТОРНИ БАТЕРИИ

По мнение на експертите, печалбите от производство на литиево-йонни батерии за електромобили ще се увеличи от $6 млрд през тази година до $26,1 млрд през 2023 г.

№ 4. СИСТЕМИ ЗА СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ

Все повече ще се развива тенденцията за автономност на източниците на електроенергия. Според изследване на NanoMarkets секторът за производство на системи за акумулиране на слънчева енергия ще надхвърли $2 млрд към 2018 г.

№ 5. ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ

Инвеститорите ще продължават да влагат средства в отглеждане на екологично чисти продукти, най-вече плодове и зеленчуци. Просто защото популярността на натуралните продукти ще става все по-заразителна.

№ 6. ТРУДОУСТРОЯВАНЕТО НА ПОКОЛЕНИЕТО 2000

Статистиката за безработицата в последните години е доста тревожна. Но, по мнението на експертите, ситуацията скоро ще се промени и най-търсената група на пазара на труда ще са хората от 25 до 34 години.

№ 7. РОБОТИТЕ

Автоматизацията на трудовите процеси във всеки един сектор постепенно ще се превръща в постоянен фактор на съвременната икономика.

№ 8. БЕЗПИЛОТНИТЕ ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ

Нововъзникващ отрасъл, който тепърва ще набира скорост с приложения в най-различни области. Wall Street Journal отсега го следи с повишено внимание и редовни пазарни проучвания и анализи.

№ 9. МАГАЗИНИТЕ ЗА КОМПЮТЪРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

Всички последни изследвания в тази област сочат, че потребителите все повече се ориентират към различните приложения за смартфони за сметка на мобилния интернет. Тоест, магазините за приложения се налагат като привлекателен бизнес.

№ 10. ПЕРСОНАЛНИТЕ ГЕНЕТИЧНИ ТЕСТОВЕ

Акциите на компании, занимаващи с генетична диагностика, демонстрират едни от най-добрите показатели на фондовите пазари през тази година.

№ 11. ПОРТАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА КОНТРОЛ НА ЗДРАВЕТО

Със сигурност имате поне един приятел, който използва Nike FitBit, Jawbone или други подобни устройства за проследяване на здравните показатели. В близко бъдеще такива хора ще стават все повече.

№ 12. УМНИ МАТЕРИИ

На пазара вече има редица компании, преориентирали се в създаването и производството на умни материи, които например неутрализират петна от пот.

№ 13. ОНЛАЙН УСЛУГИТЕ

Днес можем да поръчаме почти всичко по интернет, но възможностите в това отношение съвсем не са изчерпани. Онлайн услугите са важна тенденция в развитието на съвременната икономика.

№ 14. ПОЛИТИКА

Върховният съд в САЩ продължава да намалява ограниченията за разходите, които могат да се правят в политически кампании. А от САЩ, както знаем, тръгват повечето трендове, които се разпространяват вирусно.

№ 15. ЗАСТРАХОВАНЕ

Впечатляващ ръст за миналата година отбелязват компаниите, които се занимават с вторично застраховане.

№ 16. АРЕНДА

Балонът на пазара на имоти даде тласък на тази тенденции – все повече стават тези, които предпочитат да живеят под наем, вместо да плащат ипотеки.

№ 17. ОНЛАЙН ГАСТРОНОМИ

Продажбите на онлайн магазините за хранителни продукти достигнаха $15 млрд през миналата година. Дори и Amazon отвори свой интернет- гастроном - AmazonFresh, а Wal-Mart побърза да излезе с алтернативния Wal-Mart To Go.

№ 18. ПРОДУКТОВИ ЗАГОТОВКИ

Поръчките не просто на продукти, а на окомплектованите съставки за конкретна рецепта са нова, но очертаваща се като многообещаваща тенденция сред потребителите.

№ 19. ЕВТИН ПРИРОДЕН ГАЗ

Неотдавна Goldman Sachs окачестви Cabot Oil and Gas като най-подценената на пазара на акции компания. Преоценка в посока нагоре се очаква и за други енергийни компании.

№ 20. ТЕХНОЛОГИЯТА BLOCKCHAIN

Blockchain, въз основа на която бе създадена децентрализираната валутна система “Биткойн”, вече е наричана „Следващият интернет.” Инкорпорираните в Blockchain компании все още са в начален етап на развитие, но някои от тях като Ripple вече са доста популярни сред инвеститорите.

№ 21. МЕТЕОРОЛОГИЯ

Независимо от традиционния ни скептицизъм към точността им, прогнозите за времето си остават информация от първостепенна важност за много икономически сектори.

№ 22. ОРГАНИ ОТ 3D-ПРИНТЕРИ

Учени в щата Кентъки са съвсем близо до създаване на човешко сърце, което да се произвежда чрез технологията на 3D-принтерите. Тя е надежда и за други медицински области, в които от решаващо значение са навременните трансплантации на различни органи. Ето как медицината се очертава като важен източник на траен ръст в 3D-сектора.

№ 23. ОНЛАЙН ПРОДАЖБИ НА ЛУКСОЗНИ СТОКИ

Интернет търговията с луксозни стоки расте два пъти по-бързо от останалите сегменти на онлайн продажбите, се казва в ново изследване на McKinsey.

№ 24. РАКЕТИ

Частната космическа компания SpaceX, собственост на милиардера Елън Мъск обещава да осъществи тестов старт на ракетоносителя Falcon в близко време, което рязко увеличава интереса към космическия туризъм и космическите технологии.

№ 25. ОНЛАЙН  ПРОДАЖБА НА МУЗИКА

Без съмнение, продажбата на музика по интернет е бъдещето на музикалната индустрия, макар че много аспекти на този модел тепърва трябва да бъдат усъвършенствани.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ