Токио открива суперлуксозен комплекс с най-високия небостъргач в Япония

Токио открива суперлуксозен комплекс с най-високия небостъргач в Япония

Токио открива суперлуксозен комплекс с най-високия небостъргач в Япония

В центъра на Токио приключи строителството на мултифункционалния комплекс Azabudai Hills с най-високия небостъргач в Япония  - 325 м). Завършеният проект беше показан на медиите няколко дни преди официалното откриване на 24 ноември.

Комплексът, построен от компанията Mori Building, е с обща площ от около 8 хектара. Проектът отне приблизително 35 години от етапа на разработка до финала, а цената му се оценява на повече от 4 милиарда долара. Комплексът Azabudai Hills включва офис пространствао за 20 хиляди служители, апартаменти за приблизително 3 500 жители, търговски площи, два хотела, Британското училище в Токио, музей на дигиталното изкуство, голям медицински център и друга инфраструктура.

Районът, в който се намира новият комплекс, се счита за един от най-скъпите в Токио. Например цената на апартамент с площ от около 90 квадратни метра, в ниската част на Azabudai Hills, е 5,3 милиона долара, докато мезонет на най-високия 64-ти етаж беше продаден за приблизително 134 милиона долара.

Компрексът Azabudai Hills стана четвъртият комплекс със смесено предназначение от серията Hills, които са построени в центъра на Токио от 1986 г. насам. Проектът е позициониран като „град в града“, като около 40% от площта на съоръжението е заета от зелени площи и паркове.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ