World Class търси своя шампион в България на 15 май

World Class търси своя шампион в България на 15 май

World Class търси своя шампион в България на 15 май

Състезание в три майсторски рунда ще излъчи новия победител във World Class Competition Bulgaria 2024 - най-епичното барманско състезание за годината! Виртуозната надпревара в изкуството на приготвянето на коктейли е на 15 май, в бар LARGO di Serdika bar&diner от 12:00 ч. Няколко часа по-късно ще разберем и кой от всички достойни претенденти ще заеме първото място, а заедно с него ще получи и титлата Барман на годината. Победителят ще  представя страната ни на глобалния финал, който този път ще е в Шанхай.

Надпревара в градация

Състезанието протича в три етапа, като всеки от тях обещава коктейл от емоции, предизвикателства, провокиращи златното сечение от импровизаторски умения и експертни познания на участниците и нови, свежи находки от съвременната коктейлна култура за публиката.
Етап 1: Mystery Box, където ще всеки участник ще отвори кутия по избор с произволни съставки и напитки, и ще има 1 час да приготви своят коктейл.
Етап 2: Ketel One предизвикателство, където участниците ще представят свой коктейл с марката, обвързан със социална кауза, и резултатите от нея.
Етап 3: Check-On или, казано с други думи, най-атрактивната част от състезанието, където участниците ще премерят сили в качества като бързина, умения и атрактивност. За ограничено време, те ще трябва да направят няколко класически коктейла с различни стилистики и методи.
Представянето във всеки от етапите се оценява от жури, което тази година включва известни в бранша имена като Георги Радев, Кенджи Джеси, Андриан Михалчик.  

Духът зад бара

WORLD CLASS няма да изневери на мисията си да вдъхновява хората да консумират по-качествени напитки, докато създават незабравими спомени и отново ще даде възможност на истинските професионалисти в бранша да покажат какво могат в партньорство с най-високите стандарти - продуктите от  Reserve портфолиото на световния лидер в производството на премиум напитки Diadgeo, сред които Talisker, The Singleton, Johnnie Walker Black Label, Bulleit Bourbon, Zacapa 23, Tanqueray TEN, Ketel One, Din Julio.
Компанията, представлявана у нас от Авенди е основен инициатор на състезанието, което всяка година търси и насърчава най-добрите бармани от цял свят.
Кулминацията на събитието е обявяването на новия World Class Барман на България. Той ще получи символично титлата от победителя в националния конкурс през 2022 г.  Манол Лазаров.
Повече за състезанието и всичко най-ново, свързано с World Class и съвременната коктейлна култура ще научите като следвате Facebook страницата на World Class Bulgaria и YouTube .
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ