Хипотеза: Комета е заличила високо развита цивилизация на Земята

Хипотеза: Комета е заличила високо развита цивилизация на Земята

Шотландският изследовател Греъм Хенкок издава нова провокативна книга, в която посочва, че според него преди близо 13 000 години комета е ударила Земята и е заличила от лицето на планетата много напреднала древна цивилизация. 

Книгата се казва "Магьосници на боговете" (Magicians of the Gods), посочва британският в. "Мирър". Тя ще бъде продължение от 500 страници на предишната му книга "Следите на боговете" (Fingerprints of the Gods), която получи подигравателни критики от представители на британското научно общество, но се превърна в търговска сензация, 

Хенкок твърди, че е открил доказателства в потвърждение на хипотезата си, че напреднала антарктическа цивилизация е била заличена от лицето на Земята от комета преди почти 13 000 години. Той е журналист - бивш кореспондент на сп."Икономист". Досега имаше само предположения, посочени в първата му творба. Сега твърди, че се е сдобил с нови данни, с които ще обори критикатаСпоред Хенкок изчезналото високо еволюирало общество все пак е успяло да предаде част от познанията си по математика и астрономия на следващи цивилизации.

Книгата му отпреди 15 години е издадена и на български език, допълва БТА. В нея авторът застъпва теорията, че кометата е изпепелила напредналата цивилизация, без да остави следи, тъй като е попаднала в ледовете на Антарктида. 

"През 1995 година написах книга, в която само очертах следите, които е оставила тази изгубена цивилизация. Тогава ми липсваше решаващото доказателство. В новата си творба аз вече го имам. Вече малцина учени се съмняват, че преди 12 880 години на Антарктида се е разбила комета, без да остави кратер", твърди Хенкок.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ