Гърция се разгневи на Кристин Лагард

Гърция се разгневи на Кристин Лагард

Гърция се разгневи на Кристин Лагард

Политически партии в Гърция ракритикуваха шефа на МВФ Кристин Лагард заради изявлението й от събота, в което тя заяви, че гърците трябва да си помогнат сами в настаналата тежка икономическа криза, като си плащат данъците. И че се тревожи повече за бедните, гладни деца без образование в Субсахарска Африка, които имат по-голяма нужда от помощ от Атина.

След публикуването на думите на Лагард в интервю за в „Гардиън”, хиляди гневни съобщения заляха Facebook. В тях голяма група потребители изразиха недоволство от мнението й, приемайки твърдението за укриване на данъци от страна на гърците като несправедливо.

Лидерът на социалистите в страната Евангелос Ванизелос направо обяви, че „г-жа Лагард обижда гръцкия народ”, съобщава BBC. Лидерът от лявото крило Алексис Ципрас коментира „гръцките работници плащат данъците си, които са непосилни”.

Това принуди шефът на МВФ да излезе с второ изявление, в което декларира, че „много съчувства на гръцкия народ и предизвикателствата, пред които той е изправен”. „Ето защо МВФ подкрепя Гърция в нейното усилие да преодолее настоящата криза”, добавя тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ