Кино Арена открива трета IMAX® зала

Кино Арена открива трета IMAX® зала

Кино Арена открива трета IMAX® зала

Кино Арена, водещият екзибитор в България и IMAX Corporation ще изградят MAX® зала в най-новия си кинокомплекс, който предстои да се отвори в Мол Марково Тепе, Пловдив. Това е третата IMAX® зала за киноверигата. Предишните две  бяха откритите през 2014 и 2015 г. съответно в Кино Арена Младост София и Кино Арена Гранд Мол Варна

Кино Арена Мол Марково Тепе IMAX® е планиран като зала 1 в кино комплекса с общо 6 зали, разположен на втория етаж на най-новия търговски център в града - Марково Тепе с разгърната застроена площ от 60 000 кв. метра и атрактивен микс от световни и български брандове.

IMAX® залата в Пловдив ще предостави на зрителите истински  незабравимо киноизживяване, благодарение на което те ще се насладят на най-големите хитови заглавия, както никога досега.  Авангардната IMAX® прожекционна система с кристално чисти образи, в комбинация със специално изградената геометрия на залата и най-новата IMAX® 12-канална озвучителна система – Immersive sound, създават уникална киносреда, която осигурява на зрителите усещането, че са в самия филм.

Всеки блокбастър, представен в IMAX®, е дигитално ремастериран, с цел подобряване на картината и звука чрез патентована IMAX DMR® (Digital Re-mastering) технология.

„За нас е удоволствие да разширим успешното си партньорство с Кино Арена и да представим IMAX на зрителите в Пловдив”, каза Андрю Крипс, президент на IMAX® EMEA. „Кино Арена споделя стратегията ни за качество и предоставяне на най-завладяващото киноизживяване. Очакваме с нетърпение да продължим съвместната си работа и да затвърдим бранда IMAX в България”, допълни Крипс.

„За нас като киноверига, град Пловдив винаги е бил в нашия фокус и сега съм изключително щастлив, че най-после можем да отговорим на очакванията на зрителите в региона за високотехнологично киноизживяване, при това с огромен IMAX® екран. Убеден съм, че с откриването на третия IMAX® във верига Кина Арена ще надградим значително успеха на IMAX® залите в София и Варна”, казва Стефан Минчев, собственик на киноверигата.

Кино Арена е водещ екзибитор в България и е пионер във въвеждането на дигиталния формат, излъчване на живо от сателит, както и 3D дигиталната технология в България.

Киноверигата оперира 11 кина в 6 големи града с общо 79 екрана, включително два самостоятелни кинокомплекса с най-големите кинозали в страната.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ