Жертвите в Италия надхвърлиха тези от 20 май

Жертвите в Италия надхвърлиха тези от 20 май

Жертвите в Италия надхвърлиха тези от 20 май

Жертвите на днешния, вторичен трус в Северна Италия са най-малко 10, сочи последна информация на BBC. Така загиналите при днешния вторичен трус в областта Емилия-Романя надхвърлиха броя на 7-те жертви души при първоначалния трус от 6,1 по Рихтер на 20 май в тази част на страната. Спасителни екипи вече работят в пострадалите райони. Има погребани хора под срутили се сгради, твърдят местните медии.

Трима от хората са загинали след като индустрална постройка се е сринала в Мадола. Три са и жертвите в Сан Фелисе, две в Мирандола и една в Кавецо. Част от местните жители панически са се втурнали да напускат сградите и домовете си.

Трусът е отчетен в 09.03 ч. местно време или 10.03 българско. Италианските медии съобщават, че някои от разрушените в първото силно земетресение сгради сега окончателно са се сринали. Това се е случило в Мирандоле, Финале Емилиа, Сан Фелисе и Кавецо. Специално в Кавецо много исторически сгради са се срутили, включително покрива на църква.

Обажданията до спешните служби са пренатоварили и блокирали телефонната мрежа в някои райони. ЖП превозът в някои части на Северна Италия е бил преустановен. Офис работници са били евакуирани в Болония, както и в други населени места. Епицентърът на труса се намира на 60 км източно от Парма, на дълбочина от 9,6 км.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ