Nvidia търси начин за доставка на мощни чипове в Китай

Nvidia търси начин за доставка на мощни чипове в Китай

Nvidia търси начин за доставка на мощни чипове в Китай

Американската компания Nvidia Corp. все още очаква да доставя високопроизводителни процесори в Китай. Това каза изпълнителният ѝ директор Дженсен Хуанг пред репортери в Сингапур, цитиран от Wall Street Journal.

На 2 декември министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо, позовавайки се на опасения за националната сигурност, предупреди американските компании да не продават на Китай чипове, предназначени за използване в областта на изкуствения интелект (ИИ), съобщи тогава Asia Financial.

„Ние възнамеряваме да предотвратим доставката на технология в Китай, която може да прави много различни неща, така че ако преправите тези чипове, така че да работят с изкуствен интелект, на следващия ден ще въведа контрол върху това“, каза министърът в кулоарите на форум за отбрана в Калифорния.

Изданието STAR Market Daily, позовавайки се на свои източници, съобщи през ноември, че Nvidia е разработила модифицирани версии на популярния процесор H100, който се използва за обучение на AI модели, за китайския пазар. Самата компания обяви през октомври, че американските власти са наложили ограничения върху доставките на редица нейни чипове в Китай, включително H100.

„Нашият план сега е да продължим да си сътрудничим с правителството на САЩ за създаване на нови продукти, които ще отговарят на новите изисквания“, каза Хуанг в Сингапур. Той обаче не потвърди информацията за разработването на нови чипове, но изтъкна съгласието на компанията с американските правила за износ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ