Валентина Иванова, регионален мениджър на „Златарна Целье“

Валентина Иванова, регионален мениджър на „Златарна Целье“

Валентина Иванова, регионален мениджър на „Златарна Целье“

Валентина Иванова заема поста регионален мениджър на „Златарна Целье“ за България през 2012 г. В екипа на словенската бижутерийна компания работи от 12 години. Има магистърска степен по туризъм от Икономическия университет във Варна.

Като водеща черта на своя характер отличава адаптивността. „Тя ми помага да намирам начин за успешна комуникация както с клиенти, така и с колеги. Изградили сме екип, с който се разбираме перфектно. Има ясно определени правила, които трябва да се спазват, за да работи „машината“. Това е любимата ми част от работата – когато виждам как благодарение на добрите отношения помежду ни и стегнатия работен процес успехите са налице“, разказва тя.

„Златарна Целье“ е най-големият словенски бижутериен бранд с представителства в Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония и България. Всички бижута на компанията, чиято история датира от 1844 г., са дизайнерски модели, ръчна изработка от злато в съчетание със скъпоценни и полускъпоценни камъни и перли. „Златарна Целье“ е спонсор на Българската федерация по художествена гимнастика, чийто президент Илиана Раева е рекламно лице на марката.

Q&A

Кое провокира вашата креативност и как това качество ви помага в работата? 

Стремежът към съвършенство. Държа винаги да имаме най-красивите кампании, с най-професионалните кадри, да работим с най-добрите лица, които предават по най-точен начин същността на „Златарна Целье“. А това са безупречно качество, оригинален дизайн и адекватно обслужване. Креативността ми помага изключително много, включително при вземане на точните за нас решения. За мен е много важно да се отличаваме. А това е и тренд при нашите бижута – който ни познава, знае какво точно означава „Златарна Целье“ и какво получава, когато ни се доверява.

Как това ваше качество се приема от хората, с които работите?

Приема се много добре, винаги съм получавала похвали както за идеите си в бизнеса, така и за стила ми в ежедневието. Моите приятелки неведнъж са ми споделяли, че ги вдъхновявам в различни направления, това за мен е страхотен комплимент. Имам пълното доверие на колегите си от Словения за всяка кампания, създадена изцяло по моя идея и реализирана с екипа ни в България.

Има ли човек, на когото сте благодарна за професионалното си развитие?

Не мога да посоча само един човек. Със сигурност в хода на развитието ми заслуги имат и родителите ми, и моите учители. В ученическите ми години моят баща ме стимулираше да нося шестици вкъщи, възнаграждавайки ме финансово за всяка отлична оценка. Бях отличничка и предполагам, че това по някакъв начин е помогнало за развитието на търговския ми нюх.

Приемате ли надеждата за ваше гориво? Как се зареждате и кое ви носи хармония?

Винаги трябва да има надежда. А също и вяра. Ако нещо зависи от мен, разчитам и вярвам в силите си. Надявам се, че всичко ще протече по възможно най-добрия начин. Затова бих казала, че надеждата е не само моето гориво, тя е целият двигател на живота. Хармония ми носи времето с любимия човек, разходките сред природата – морето много ме успокоява. Както и невероятната Сърбия, която посещаваме, когато имаме възможност.

Каква е надеждата ви за България и за хората около вас?

Обичам живота си тук, но и признавам, че има доста неуредици, които ми тежат и често ми идват в повече. Но тук живеем и се стремим да направим живота си по-добър и твърдя, че това е възможно. За жалост, често наблюдавам нежелание да се опитва, нежелание да се променяме и да надграждаме постигнатото. Въпреки това аз давам своя принос с всичко, което е по силите ми и зависи от мен.

Топ 5 сили на характера според теста на VIA

 

1. Креативност

2. Благодарност

3. Надежда

4. Прошка

5. Перспектива

***

Текстът е част от шестото специално издание на Мениджър "Жената е: Сила на характера"

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ