Адел завладя всички първи места в класацията на Billboard

Британското музикално явление Адел отбеляза безпрецедентен хеттрик в популярната класация на сп. Billboard като завладя първите места в годишните рейтинги на изданието за най-добър изпълнител, най-добър албум и най-добра песен. Така Адел стана първата жена, оглавила едновременно, в една и съща година трите хит парада на Billboard.

Десетката на най-добрите изпълнители според изданието се подрежда така:

1. Адел

2. Риана

3. Кейти Пери

4. Лейди Гага

5. Лил Уейн

6. Бруно Марс

7. Ники Минаж

8. Тейлър Суифт

9. Джъстин Бийбер

10. Крис Браун

Албумът на Адел "21" е №1 в рейтинга в списанието за най-добрите компилации на на 2011 г., следван от „Speak now” на Тейлър Суифт и „Born this way” на Лейди Гага. Златната десетка на най-добрите албуми на годината можете да видите тук.

В класацията за най-добра песен Billboard поставя начело "Rolling in the Deep", отново на Адел. На второ и трето място съответно са „Рarty rock anthem” и „Firework” на Кейти Пери. Цялата класация на хитовете на 2011 можете да разгледате и чуете тук.

Преди дни 23-годишната Адел бе призната за изпълнител на годината и в класацията на iTunes Store, тъй като нейните песни са били купувани и теглени най-много през годината. А албумът й "21" и песента "Rolling in the Deep" оглавиха и класациите на сп. „Rolling Stone.”Албумът "21" бе обявен в началото на този месец и за най-продаваната компилация на 21.век във Великобритания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ