Разсекретиха британски документи за НЛО

Разсекретиха британски документи за НЛО

Разсекретиха британски документи за НЛО

Министерството на отбраната на Великобритания е разсекретило архиви, свързани с НЛО. Сред оповестените документи има правителствени доклади и разследвания на сигнали за наблюдения на странни летящи обекти, съобщава в. „Дейли Телеграф”.

Публикуван е доклад, адресиран до канцеларията на премиера Тони Блеър за политиката във връзка с НЛО. Към него е приложена и детайлна длъжностна характеристика на служителите в британската служба за НЛО, която бе закрита 2009 г. Към тази характеристика има забележка, че това е била може би най-странната правителствена служба на Обединеното кралство. Нейните представители са се занимавали да подготвят доклади, представящи позицията на британското военно министерство за НЛО, да извършват разследвания на сигнали за забелязани странни обекти.

Общо 25 документа са били разсекретени. Има и описания на необичайни сигнали. Например такъв, подаден от полицай, който твърди, че е видял НЛО над футболния клуб Челси. Сред разказите се включва също този на друг британец, който твърди, че е срещнал НЛО в графство Линкълншър, в източна Англия. Освен това собственик на хотел в Уелс се оплакал на местния депутат, че е станал свидетел на кацане на НЛО, от което излезли двама хуманоиди без лица и с внушителна осанка и започнали да правят някакви измервания.

В откритите архиви има и подробности от доклад от 1955 г., изготвен от агент от разузнавателните служби за НЛО и адресиран до министерството на отбраната. В него се коментира възможността за визити на извънземни и за техните намерения към земляните. Името на агентът не се посочва. Той обяснява, че евентуална визита на извънземни ще бъде с цел научни изследвания, туризъм или събиране на информация за извънземно военно разузнаване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ