Ричард Брансън ще прекоси Ламанша с кайтсърф

Ричард Брансън ще прекоси Ламанша с кайтсърф

Ричард Брансън ще прекоси Ламанша с кайтсърф

Британският милиардер Ричард Брансън ще се опита да прекоси Ламанша с кайтсърф - сърф, теглен от хвърчило в чест на 60-я си рожден ден на авантюриста. „Кайтсърфът е сред любимите ми спортове“, заявява самият Брансън на сайта на своята компания "Върджин".

"Обожавам адреналина, който ми носи плъзгането по морската повърхност с голяма скорост. Наясно съм, че да практикуваш кайтсърф в Ламанша и в Карибско море е нещо съвсем различно. Не мога обаче да си представя по-вълнуващо преживяване за мен и семейството ми по повод 60-ия ми рожден ден. Полудявам все повече с възрастта", допълва Брансън.

Рекламните трикове и опитите за подобряване на рекорди не са чужди на милиардера. След като подобри рекорда за скоростно прекосяване на Атлантическия океан с моторна лодка през 1986 г., Брансън направи няколко неуспешни опита да обиколи света с балон.

При опита за прекосяване на Ламанша с кайтсърфа, Брансън ще бъде в компанията на децата си - Холи и Сам, и племенниците си. Те ще тръгнат от Дънджинес, Англия, и ще се отправят към пристанището на Булон.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ