"Кристис" продава на търг колекция бижута на Лиз Тейлър за милиони долари (фото репортаж)

Кристис продава на търг колекция бижута на Лиз Тейлър за милиони долари (фото репортаж)

"Кристис" продава на търг колекция бижута на Лиз Тейлър за милиони долари (фото репортаж)

Аукционната къщо „Кристис“ продава на търг 400 рокли, аксесоари и впечатляваща колекция от бижута на холивудската легенда Елизабет Тейлър. Сред роклите са две от тези, които актрисата е носила на сватбите си с ричард Бъртън. Грандиозната гама от дрехи и бижута натрупала в живота си звездата се очаква да донесе милиони долари от продажбата си в Ню Йорк.

Още приживе актрисата е известна със страстта си към мъжете, бижутата и диамантите. Нейна е прословутата реплика, че диамантите са най-добрият приятел на жената.

За първи път Елизабет се снима в киното на 9 годишна възраст. През 1963 година става първата актриса, която минава границата на един милион долара за ролята си във филма Клеопатра.

 

 

 

Диамантен пръстен, подарък от актьора Ричард Бъртън, за когото Елизабет е била женена два пъти. Оценяван е между 2,5 и 3,5 млн. евро.

 

 

 

 

Сред бижутата за продажба на търга има и подаръци от Майкъл Джексън. Двамата бяха приятели и често бяха забелязвани заедно.

 

 

 

 

 

Този забележителен пръстен от диаманти и сапфири също е подарък от Краля на попа - Майкъл Джексън.

 

 

 

 

 

Част от приходите от търга ще бъдат използвани за благотворителност, включително за създаване на фондация за борба със СПИН.

 

 

 

 

 

Участиците в търга ще наддават за бижута, дело на едни от най-известните бижутери на Bulgari, Cartier, Tiffany.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ