Наполеонленд – скоро във Франция

Наполеонленд – скоро във Франция

Наполеонленд – скоро във Франция

Франция планира да отвори нов атракцион. Той ще носи странното име Наполеонленд и ще бъде изграден в чест на император Наполеон Бонапарт

Идеята за създаването на развлекателния парк е на бившия френски държавен секретар Ив Жего, а амбицията на французите е той да стане конкурент на популярните в целия свят атракционни паркове Дисниленд.

Наполеонленд ще бъде построен на мястото на последната победа на Наполеон - при Монтрьо (1814 г.), недалеч от Париж, пише „Телеграф”. Създателите планират историческа възстановка на битката при Ватерло през 1815 г., последното голямо сражение на Наполеон, а също и на други важни битки от онова време, в това число битката при Аустерлиц, едно от най-забележителните сражения в европейската история.

„Не смятаме да заставаме на нечия страна”, коментира Жего идеята за парка, която може да се оценява нееднозначно, тъй като императорът си остава противоречива историческа личност за различните народи.

В парка ще бъдат разположени музей, хотел, магазини, ресторанти и конферентни зали. Според инициатора строителството може да започне през 2014 г., а Наполеонленд да бъде открит през 2017 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ