Откриха входа към античния свят на Мексико

Откриха входа към античния свят на Мексико

Откриха входа към античния свят на Мексико

Археолози откриха тунел, който вероятно води към гробница в античния мексикански град Теотиуакан, който от край време представлява интерес за учените. Тайният тунел на 1800 години може да разкрие мистериите на месоамериканската цивилизация, предава Dailymail.

Трябваха ни почти две хилядолетия, за да намерим технологията, чрез която да дешифрираме една от най-големите тайни на древна Америка, заяви Сергио Гомез Чавес на мястото на разкопките. Учените са успели да открият този подземен вход, разположен на 13 метра дълбочина благодарение на специален радар.

Изследователите са прокопали седем метра от тунела в Мексико, но радарното устройство разкрива, че дължината му би трябвало да достига 120 метра. Смята се, че тунелът води до три тайни стаи и може да помогне за обясняването на вярата и живота на древните цивилизации, обитавали  тези земи.

Около 30 експерти работят на мястото, за да влязат в дълбините на тунела. Те вярват, че входът му умишлено е бил затрупан с камъни и дори части от разрушените храмове са блокирани около 200 и 300 години след Христа. Теотиуакан, с огромните си пирамиди на Слънцето и Луната, е съставен от лабиринт от дворци, храмове, жилища, площади и улици. Смята се, че градът е бил изграден 100 години преди Христа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ