Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Откриха динозавър с корона от рога

Откриха динозавър с корона от рога

Уникален вид динозавър "с корона от рога" бе открит от американски учени в пустинята, намираща се в южната част на щата Юта, САЩ, предава "Индипендънт"

"Космоцератопс ричардсони" е далечен братовчед на известния Трицератопс, но вместо като себеподобните си по 3 рога, притежава цели 15. Уникалният динозавър имал рогови израстъци по носа, над всяко око и по бузите.  Космоцератопсите използвали многобройните си рога най-вече, за да се сдружават и борят с околните си, а не да се защитават от свирепите хищници като тиранозаврите, заяви доктор Скот Сампсън от Природонаучния музей в щата Юта.

"Космоцератопсът е едно от най-удивителните създания, чийто череп е украсен с редица костни образувания", посочва американският учен. "Повечето от тези странни отличителни белези на този вид динозаври би трябвало да служат като оръжия против хищници. Космоцератопсите обаче най-вероятно ги използвали, за да се боричкат с околните мъжкари и да привличат индивиди от противоположния пол", допълва доктор Сампсън.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ