Поли Генова ще представи България на Евровизия 2016

Поли Генова ще представи България на Евровизия 2016

Поли Генова ще представи България на Евровизия 2016

Певицата Поли Генова е българският участник, който ще представи страната ни на Евровизия 2016 в Стокхолм, съобщи БНТ. Тя ще излезе отново на сцената на песенния конкурс, след като през 2011 г. участва като българския изпълнител с песента „На инат” в Дюселдорф.

Тазгодишната песен, с която Поли, ще представи България, в момента се подготвя с продуцентското участие на БНТ. Поради финансови ограничения, през 2016 г. обществената медия не организира национална селекция за избор на песен, допълват нейни представители. 

„Поли Генова вече има широка международна популярност. Тя е известна сред феновете на Евровизия от години, а за блестящото й представяне като водещ на Детската Евровизия 2015, получи висока оценка. Да не забравяме, че в края на миналата година Поли Генова спечели наградата Eurostar Awards на интернет платформата „Ойко таймс". Това са доста сериозни аргументи, които бяха взети предвид при избора й да представи отново България на престижната сцена на Евровизия”, коментира продуцентът „Специални проекти” в БНТ Йоана Левиева-Сойър.

„На късен етап потвърдихме пред Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), че ще участваме в тазгодишното издание на Евровизия. Когато взехме това решение, вече беше факт добрата позиция на БНТ като домакин и организатор на Детската Евровизия. Затова смятаме, че шансовете на Поли Генова са големи. Всички членове на EBU имат правото сами да преценят по какъв начин ще бъде избран изпълнителят и неговата песен”, допълва Левиева-Сойър.

61-вото издание на международния музикален форум ще се проведе между 9-ти и 14-ти май 2016 г. в шведската столица Стокхолм. Тогава изпълнители от 43 страни ще се качат на сцената в „Глобен Арена”, за да изпеят своите песни пред над 200 милионна телевизионна аудитория.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ