Почина Мис Ели, най-грозното куче в света

Почина Мис Ели, най-грозното куче в света

Почина Мис Ели, най-грозното куче в света

Домашният любимец Мис Ели, обявен от Animal Planet за най-грозното куче в света за 2009 г., почина на 17 г.

Историята на Мис Ели е такава, че съдбата я лишава от нормалната за породата й външност. И това я прави световно известна, разказва „Дейли Мейл”.

Комбинацията от големи, изхвръкнали очи, оголено кафяво тяло, бяла грива и постоянно изплезен отляво език в нея е всепризнато неестетична.

Заради ненадминатата си грозота, в един момент от живота си Мис Ели е отличена с 1000 долара и професионална фотосесия. Оттук нататък съдбата й се преобръща и тя става обичана и световно известна. Участва в предавания на Animal Planet, появява се на билбордове и в реклами.

През по-голямата част от относително дългия си живот, Мис Ели живее изолирана, в колиба в Тенеси, САЩ. Първият й собственик не успява да се привърже към нея и не вижда особена полза от нея като домашен любимец.

Животът й обаче се променя, когато г-жа Даун Гьоринг я забелязва и решава, че ще я вземе и ще я опитоми, защото смята, че дори и "не толкова сладките" кучета трябва да бъдат обичани. Оттогава, Мис Ели е смятана на посланик на обичта към грозните домашни любимци.

С течение на времето Мис Ели успява да събере над 100 000 долара в полза на американската организация за защита на кучетата Sevier County Humane Society.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ