Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Шест стъпки по пътя към мечтите ви

Шест стъпки по пътя към мечтите ви

Не позволявайте целите и стремежите ви да се изгубят някъде по пътя. За да постигнете мечтите си и дори това, което сте си представяли в детството, упорството е от решаващо значение.

Това казва Сюзан М. Хийтфийлд в hummanresouces.about.com. Отчасти в стил философията на филма и книгата „Тайната”, авторката разказва за шест последователни стъпки, които според нея могат да помогнат на всеки да постигне мечтите си. Ето кои са те:

1. Трябва наистина много силно да желаете да постигнете тази цел. В книгата си „Мисли и стани богат” Наполен Хил казва „Стартиращата точка на постиженията е желанието. Помнете го винаги! Слабото желание създава слаби резултати, малкият огън отделя малко топлина.”

2. Представете си се в момента, когато вече сте постигнали мечтата си. Изпитайте тази радост. Как бихте се почувствали, ако сте постигнали това? Лий Якока твърди „Най-голямото откритие на моето поколение е, че хората могат да преобръщат живота си, преобръщайки нагласата на ума си”.

3. Направете си план, в който обозначавате пътя към постигането на целта. Формурирайте последователни етапи и стъпки, които да следвате.

4. Посветете се на това да я постигнете, като я запишете на празен лист хартия. „Дисциплината да напишеш нещо на лист хартия е първата стъпка към постигането му”, казва още Якока. Когато запише целта си, човек сякаш дава обещание пред себе си и повече се обвързва с постигането й.

5. Отбелязвайте своя прогрес в личния си календар по пътя към целта. Независимо колко позитивно настроени сте, трябва да оценявате прогреса си реално. Предварително се подгответе – нещо със сигурност ще се обърка.

6. Анализирайте периодично прогреса си. Следете дали не сте блокирали в ежедневието, дали сте се пуснали по течението, защо го правите … Не се отказвайте лесно!

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
По-убедителни и харизматични в две стъпки