13 неща, които мъжете и жените правят различно

13 неща, които мъжете и жените правят различно

13 неща, които мъжете и жените правят различно

Мъжете и жените - толкова сме различни. И макар понякога да остава незабелязано, именно в най-обикновените си ежедневни действия, ние се различаваме съществено един от друг. Руският сайт AdMe.ru ни разкрива някои любопитни аспекти на нашите странности. Не случайно така сме създадени, именно това е прекрасното  - различни сме, за да се допълваме в живота, въпреки че не винаги го проумяваме. Противоположностите се привличат и тази магия се нарича любов. 

Показването на ръцете: Мъжете разтварят широко длани напред, а жените често показват опакото на дланта, сякаш да покажат маникюра си. Дали този навик не е наследен от времето, когато са целували на дамите ръцете при среща.

Хвърлянето на топка: Мъжете обикновено замахват над рамото с една ръка, а жените отдолу нагоре и в повечето случаи с две ръце.

Слушането: Жените чуват по-добре от мъжете и различават по-ясно високите честоти. Мозъкът на жената е програмиран да чува детския вик през нощта, докато мъжете могат да спят през това време, сякаш нищо не се случва. Ако някъде измяука коте, първо жената ще го чуе. Но пък мъжете по-добре определят посоката на звука и по-лесно се ориентират в пространството. Така мъжът може да разбере ясно, от къде идва мяукането.

Разграничаване на ляво и дясно: Мъжете никога не бъркат лява и дясна посока. Но ако попитате жена, кое е ляво и кое дясно, светкавичен отговор няма да последва. Жената има нужда от миг, за да помисли, с коя ръка пише. За това по цял свят мъжете се ядосват на жените, които ги упътват " А след това наляво", сочейки дясно.

Разбирането на чувствата на другите: Жената веднага разшифрова словестни, визуални и всякакви други сигнали. Когато тя попадне в стая с непознати, един поглед й е достатъчен, за да се ориентира, кой в какво настроение и състояние на духа се намира. Когато мъж влезе в стая с непознати, той веднага регистрира параметрите на помещението, разположението на изходите, и кои сред непознатите биха били потенциални врагове. Логично неговият ум би отбелязал на момента, дали нещо има нужда от ремонт - крушка, прозорец... но не би бил в състояние да усети, че неговата нежна половинка е наранена, докато тя не му каже това. Но и отговор като: "Не, нищо ми няма", той не би следвало да приема на доверие, защото тя ще очаква той да прочете скрития смисъл зад думите. Момичета, не чакайте! Просто откровено кажете "Да, обидих се".

Справянето с домакинската работа: Мъжът е способен в даден момент да се съсредоточи само върху една задача. Ако заговорите мъж, докато се бръсне, това може да доведе до порязване. Жената може да се справя с няколко задачи едновременно - да готви, да чисти и да говори по телефона. Причините отново могат да се търсят в различното устройство на мозъка и историческо-социалните роли. Ако един мъж по време на лов се разсейва от цветята, семейството му няма да има, какво да яде. Ако пък една жена се съсредоточи единствено върху събирането на някакви корени или плодове, може да изгуби някое от децата си.

Съхраняването на информация в главата: В главите на жените има нещо като огромен склад, с много рафтове, където всичко е подредено. Жената събира информация за всичко: къде стоят различни неща, кой, какво обича, кой, кога има рожден ден, какво трябва да занесе детето на училище, какво е заръчала майка й и т.н. Мъжете помнят само това, което е наистина важно, и обвиняват жените, че те притесняват за "глупости". Но ако мъжът отговаря за безопасността, то жената - за социалните контакти и комфорт. И всички прекрасни жени, мислещи постоянно само за глупости, всъщност спомагат за създаването на добри взаимовръзки с околните и спомагат за установяването на атмосфера на ред и любов. За това и един мъж никога няма да запомни, къде стоят ножиците и къде - солта, но жената е вълшебница - тя винаги помни това отлично

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

bTV се разделя с Антон Хекимян
Неизвестно за известните: Фил Найт основал империята Nike с $500 заем от баща си
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
Независима ли държава е България?
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
Установиха как ниските температури повишават апетита на бозайниците
Citi предупреди персонала си в Обединеното кралство за възможни съкращения