40 свежи идеи за незабравимо посрещане на Нова година - II

40 свежи идеи за незабравимо посрещане на Нова година - II

40 свежи идеи за незабравимо посрещане на Нова година - II

Иска ни се този път празниците да са по-различни, да носят повече спонтанни емоции, да са запомнящи се. В тази поредица ви представяме 40 идеи, които могат да ви помогнат да композирате и изживеете вълшебни моменти. Не е задължително да приложите всяка от тях. Просто си изберете тези, които са ви по сърце


11. Освен подаръците за роднини и приятели, подгответе и няколко малки дарове

Това са т.нар. дарове от вежливост, с които да поздравите пощальонът, продавачката от кварталния магазин, която винаги се грижи да ви подбере пресни продукти и т.н..

12. Осигурете „неприкосновен” запас от готова храна

Няколко дни преди празничната вечер подгответе блюда, които можете да сложите във фризера и след това бързо да реновирате. Напълно е възможно да ви изненадат повече гости от очакваното или пък просто да нямате желание да прекарате цяла вечер край печката.

13. Измислете семеен подарък

Подарък за всеки от чувала на Дядо Коледа е задължителна част от празника. Изберете още един, общ подарък за цялото семейство, дори да е нещо символично. Добра идея е настолна игра, с която да можете да се позабавлявате всички заедно след разопаковането на пакетите.

14. Организирайте „геокешинг” за търсене на подаръци

Скрийте малки изненади на различни места там, където празнувате, направете карта на съкровищата и измислете загадка или въпрос за всеки от компанията, който да го насочи към откриването на сюрпризите!

15. Игри на щастието
Всеки обича да печели, а и това неизбежно вдига градуса на настроението. Подгответе торба с лакомства и дребни сувенири и ги разиграйте като залози. Може да използвате детска рулетка или най-обикновени зарчета, с които да печели този, който хвърли най-голям общ сбор.
 
16. Филм, филм, филм!

Подберете няколко филма, подходящи за цялото семейство като все пак търсите и жанрово разнообразие според вкусовете на членовете на семейството. Организирайте уютни зрителски места и „вредно” угощение – пуканки и кока-кола. Приятно гледане!

17. Семейно четене на глас

За да поддържате празничното настроение, в някои от празничните вечери си доставете удоволствието да четете на глас в компанията на цялото семейство разкази или откъси от романи на зимни теми – например от Дикенс, или Туве Янсон.

18. Обявете един от почивните дни за тематични забавления

Например, устройте Ден на видеоигрите, даже и състезание. Сега не е време за режим на времето пред компютъра!

19. Съставете празнично разписание

Помислете с какво искате да се развличате през почивните дни и съставете разписание. Посещавайте не повече от едно развлечение на ден – иначе децата ще се изморят и ще започнат да капризничат.

20. Малко култура в утрото на 31 декември

Може да отидете на някакво представление или концерт, да посетите изложба или музей. Това ще ви създаде настроение за целия ден, а и малко ще се поизморите, достатъчно да подремнете с удоволствие следобед и да съберете сили за новогодишната нощ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ