Близо 5 млрд. души в света използват социалните мрежи, жените до 24 г. са най-активни

Близо 5 млрд. души в  света използват социалните мрежи, жените до 24 г. са най-активни

 Близо пет милиарда души, или малко над 60% от световното население, използват активно социалните медии, показва проучване на фирмата за дигитално консултиране Kepios. В него се отбелязва, че броят на потребителите на социални медии е нараснал с 3,7 % от 2022 г. насам и се е доближил до размера на цялата интернет аудитория (5,19 млрд. души). Времето, което хората прекарват в социалните мрежи, също се е увеличило до 2 часа и 26 минути средно на ден.

Жените на възраст 16-24 години са най-активни в социалните мрежи, докато мъжете на възраст 55-64 години показват най-малка ангажираност.

Средностатистическият потребител на социални мрежи има връзки със седем платформи, най-популярните от които са WhatsApp, Instagram и Facebook (собственост на Meta - компания, призната за екстремистка организация и забранена в Русия).

Според изследователите времето, което хората прекарват в социалните мрежи, зависи значително от региона. Така например само един от всеки 11 души в Източна и Централна Африка използва социални мрежи. В Индия, която  вече е  най-многолюдната страна в света, този показател е един на всеки трима.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ