Вечните хитове, които вдигат продажбите

Вечните хитове, които вдигат продажбите

Вечните хитове, които вдигат продажбите

Знаете ли че, съществуват над 5000 слогана и рекламни фрази, които работят за повишаване на търговските продажби? И, макар да става все по-сложно да изненадаш клиента днес с каквото и да е, тези призиви са евъргрийн в маркетинга – продължават да привличат вниманието пак и пак.

Ето я проверената във времето класика, която продължава да работи безотказно. Повечето от призивите в този списък се използват предимно на Запад, но и родните търговци са взаимствали успешно голяма част от чуждия опит. 

Купи едно и получи второто безплатно (Buy One Get One Free) – изключително популярен слоган в търговията на дребно, използван предимно в края на даден сезон, когато трябва да се пласират колкото се може повече сезонни стоки. Формира впечатлението за продажба на цена на едро, без надценка от търговеца.

Купи едно и получи второто на половин цена ( Buy One Get One Half Off ) – производен на първия слоган, но за разлика от него, най-често се използва в началото на сезон.

Половината на половината (Half of Half) - още один популярен слоган, използван предимно в края на сезонните продажби. Кратък, ясен и убедителен способ да се заяви намаление от 75 %. Клиентите вярват, че получават повече, отколкото са предполагали за тази сума.

Разпродажба на складови наличности (Over Stacked, Over Stocked) - много магазини продължават да се влияят от тенденцията да купуват и поддържат на склад излишно количество стоки. Този слоган веднага обяснява на купувачите, че търговецът иска бързо да се освободи от излишното и, естествено, сделката ще е на изгодни цени.

Специални седмични намаления/ Само тази седмица! Специални отстъпки за лоялни клиенти  (Customer Apprecation Week Sale) – под тази фраза са обединени акции, ориентирани предимно към привличане на нови клиенти  - своеобразни празнични намаления, томболи и прочие, които демонстрират, че магазинът цени активните и постоянни клиенти.

Тотална разпродажба, Ликвидация (Wall-toWall Sale) - без съмнение, това е един от най-ефективните призиви за намаление. Бил е популяризиран при пълната ликвидация на компании.

Мега разпродажба (Mega Sale) – масови намаления на всички стоки, обвързани с конкретен маркетинг повод, като събитие, някакво мероприятие.

По-долу няма накъде (Rock Bottom Sale) -  предложение, което обобщава, че се предлагат най-ниските възможни цени. Но, в него се крие и предупреждението, че стоките може да не са на нужното качество или пък да имат някаква повреда.

Предложение на века (Deal of the Century) – това послание обявява продажба на популярни цени, които никъде другаде не се предлагат.

Още по-ниски цени  (We Have Lowered Prices Again) - ...и още един типичен за продажби в края на сезона слоган. Внушава, че магазинът вече е направил намаление и на тази база, наново смъква цените.  С две думи, стимулира пресметливите клиентски нагласи да се възползват от изгодно предложение.

Назовете вашата цена (Name Your Price) - просто назовете цената, при която сте готови да купите! Колкото и невероятно да ви звучи, опитът сочи, че клиентите обикновено посочват по-висока сума от очакванията на търговеца. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Борисов сред среща с Асен Василев: Въглищните централи ще работят до 2038 г.
Истанбулската конвенция влиза в сила в ЕС от 1 октомври
Германската инфлация падна до нива, виждани за последно преди войната в Украйна
Миньори и енергетици блокираха пътища на няколко места в страната 
100 книги, които всеки трябва да прочете в живота си
Китай продава толкова много на Русия, че контейнерите вече се трупат
Денков: Правителството ще приеме плановете за справедлив преход в енергетиката въпреки протестите
Кои са най-търсените IT специалисти у нас през септември
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян