Бели книги, електронни книги - те променят играта

Бели книги, електронни книги - те променят играта

Бели книги, електронни книги - те променят играта

Пейзажът на стартиращите компании непрекъснато се развива и за да останат конкурентоспособни, предприемачите, инвеститорите, търговците и бизнес лидерите трябва да изпреварват най-новите тенденции и стратегии. Една такава тенденция, която набира сила в света на стартиращите компании, е използването на електронни книги и бели книги като "водещи магнити".

Ако чувате термина "водещ магнит" за първи път, знайте че това е ценно съдържание — като електронна книга или бяла книга — което се предлага в замяна на информация за контакт на потенциален клиент.

Как? Този тип съдържание е предназначено да привлича и ангажира потенциални клиенти и в този процес да спомогне за генерирането на бизнес потенциални клиенти. Белите книги и електронните книги се превърнаха в популярни водещи магнити, защото предоставят ценна информация на потенциални клиенти и утвърждават бизнеса като авторитет в своята индустрия.

Според проучване на Hubspot, електронните книги и белите книги са вторият най-популярен тип съдържание, използвано като водещи магнити, като уебинарите са на първо място. Освен това, проучване на Getresponse за "водещи магнити" установи, че 55,9% от глобалните търговци използват електронни книги като инструмент с най-висок конвертиращ оловен магнит. 

Предимствата от използването на електронни книги и бели книги като водещи магнити

Използването на електронни книги и бели книги като водещи магнити помага да се трансформира начина, по който стартиращите компании привличат и ангажират клиенти. Предоставяйки по-интерактивно и персонализирано изживяване, те могат да помогнат за изграждането на доверие сред потенциалните клиенти.

Освен това те предоставят ценна информация и прозрения на потенциални клиенти и могат да помогнат на компанията да се позиционира като лидер на мисълта.

Като предлагат подходяща и полезна информация, фирмите могат да насърчат потенциалните клиенти да се ангажират с тяхната марка и да предоставят информация за контакт.

В допълнение към тяхната ефективност, електронните книги и белите книги са сравнително евтини за създаване и разпространение, което ги прави привлекателна опция за стартиращи фирми с ограничени ресурси.

Проучване на Content Marketing Institute установи, че електронните книги са вторият най-ефективен тип съдържание след личните събития и струват средно само $1200 за производство.

Съвети за създаване на ефективни електронни книги и бели книги

За да създадат ефективни електронни книги и бели книги, предприемачите, инвеститорите, търговците и бизнес лидерите трябва да се съсредоточат върху предоставянето на ценна и подходяща информация, използвайки привлекателен дизайн и форматиране и популяризиране на съдържанието чрез различни канали.

Разбира се, този процес преминава през различни етапи: 

  • Определете вашата целева аудитория: Разбирането на вашата целева аудитория е жизненоважно за създаването на подходящо и ценно съдържание. Помислете за проблемите, предизвикателствата и интересите на своите потребители, за да създадете електронна книга или бяла книга, която им предоставя истинска стойност.
  • Изберете подходяща тема: Изберете тема, подходяща за вашата целева аудитория и съответстваща на вашите бизнес цели. Уверете се, че темата е актуална, провокираща размисъл и предоставя нова информация и прозрения.
  • Очертайте съдържанието: Планирайте съдържанието за вашата електронна книга или бяла книга, като създадете ясна структура и контур. Уверете се, че съдържанието е добре организирано, лесно за четене и предоставя ясно послание.
  • Форматиране и дизайн: Форматирането и дизайнът играят решаваща роля за успеха на една електронна книга или бяла книга. Използвайте прости, изчистени дизайнерски елементи, изберете подходящ шрифт и се уверете, че документът е лесен за четене и визуално привлекателен.
  • Напишете завладяващ текст: Използвайте убедителен език, за да ангажирате аудиторията си и напишете завладяващ текст, който привлича вниманието им. Уверете се, че вашата електронна книга или бяла книга не съдържат граматически и правописни грешки и включват подзаглавия, точки и други форматиращи елементи, за да разделят текста.
  • Включете изображения и графики: Добавянето на визуални елементи към вашата електронна книга или бяла книга може да ви помогне да оживите съдържанието си и да го направите по-ангажиращо. Използвайте снимки, графики и други визуални помощни средства, за да подкрепите съобщението си и да разделите текста.
  • Осигурете действени изводи: Уверете се, че вашата електронна книга или бяла книга предоставя действени изводи, които вашата аудитория може да приложи на практика. Предложете практически съвети и съвети и включете призив за действие, за да насърчите аудиторията си да предприеме действия.

Това не е точно единственият план за творчески електронни книги и бели книги. Все пак, като следвате тези основни съвети, можете да ангажирате целевата си аудитория, да утвърдите бизнеса си като лидер на мисълта и да генерирате потенциални клиенти за вашия бизнес.

Как електронните книги и белите книги променят играта? 

Електронните книги и белите книгитрансформират начина, по който стартиращите компании привличат и ангажират клиенти, предоставяйки по-интерактивно и персонализирано изживяване. С възхода на дигиталния маркетинг електронните книги и белите книги стават все по-популярни начини за стартиращите фирми да генерират потенциални клиенти и да изграждат взаимоотношения с потенциални клиенти.

Електронните книги и белите книги позволяват на стартъпите да предоставят ценна информация и прозрения на своята целева аудитория в по-ангажиращ и интерактивен формат. За разлика от традиционните маркетингови материали, тези книги им позволяват да осигурят по-персонализирано изживяване, приспособявайки съдържанието към специфичните нужди и интереси на тяхната целева аудитория. Това води до по-високи нива на ангажираност и по-силна връзка между стартъпа и неговите потенциални клиенти.

В заключение, използването на електронни книги и бели книги като водещи магнити променя бъдещето на стартъп маркетинга. Чрез предоставяне на ценна информация, утвърждаване на бизнеса като авторитет и осигуряване на по-персонализирано изживяване, тези книги помагат на стартъпите да привлекат и ангажират потенциални клиенти по рентабилен начин. Ето защо предприемачи, инвеститори, специалисти по маркетинг и бизнес лидери трябва да обмислят включване на електронни книги и бели книги в своята стартъп маркетингова стратегия.

Източник: Викас Агравал, съосновател на агенцията за пълно обслужване Infobrandz.com и консултант по стратегически маркетинг, за entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова                                                     

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
Цитат на деня
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември