Good Meat ще строи най-големите биореактори за изкуствено месо

Good Meat ще строи най-големите биореактори за изкуствено месо

Good Meat обяви планове за изграждане на най-големите биореактори в света в САЩ за отглеждане на изкуствено месо. За разлика от животинския аналог, продуктът е безопасен за планетата, съобщава The ​​Guardian.

Биореакторите ще могат да произвеждат повече от 13 хиляди тона пилешко и говеждо месо годишно. Създаването на месо по тази технология не изисква клане на добитък. Вместо това ще се използват клетки, взети от яйца. Компанията ще построи 10 четириетажни реактора с капацитет от 250 000 литра всеки. Изграждането на производствената база ще бъде завършено в рамките на три месеца и ще бъде въведено в експлоатация до края на 2024 г.

Американските регулаторни органи все още не са одобрили официално продажбата на култивирано месо, но компанията вече е подала заявка за такъв тип производство.

„Културното месо е много важно. Това ще ни позволи да ядем месо без никаква вреда за природата, без обезлесяване с булдозери, без да се налага да колим животни, да използваме антибиотици, а освен това ще помогне за избягване на ускоряване на зоонозните заболявания“, коментира предприемачът Джош Тетрик от компанията майка Good Meat Eat Just.

В аналогичен проект преди време инвестира холивудската легенда Леонардо ди Каприо. Той стана стратегически инвеститор в създадената през 2019 г. Neat Food Co. Сред нейните основатели е пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Lee затвърждава авторитета си в денима с кампания за новото поколение (Видео)
„Ще бъде наистина лошо“: Страхове от спукване на AI балон тресат Силициевата долина
Вучич е „разочарован“ от краткосрочната сделка за газ, преложена на Сърбия от Русия
Как да накарате другите да ви харесат на мига
Китай обвини САЩ в засилване на напрежението в областта на търговията
"За нас боклукът е злато": Как мафията превърна Неапол в депо за токсични отпадъци
Времето: Облачно и ветровито
Разнопосочно движение в цените на хранителните стоки, плодове и зеленчуци у нас през седмицата