Good Meat ще строи най-големите биореактори за изкуствено месо

Good Meat ще строи най-големите биореактори за изкуствено месо

Good Meat обяви планове за изграждане на най-големите биореактори в света в САЩ за отглеждане на изкуствено месо. За разлика от животинския аналог, продуктът е безопасен за планетата, съобщава The ​​Guardian.

Биореакторите ще могат да произвеждат повече от 13 хиляди тона пилешко и говеждо месо годишно. Създаването на месо по тази технология не изисква клане на добитък. Вместо това ще се използват клетки, взети от яйца. Компанията ще построи 10 четириетажни реактора с капацитет от 250 000 литра всеки. Изграждането на производствената база ще бъде завършено в рамките на три месеца и ще бъде въведено в експлоатация до края на 2024 г.

Американските регулаторни органи все още не са одобрили официално продажбата на култивирано месо, но компанията вече е подала заявка за такъв тип производство.

„Културното месо е много важно. Това ще ни позволи да ядем месо без никаква вреда за природата, без обезлесяване с булдозери, без да се налага да колим животни, да използваме антибиотици, а освен това ще помогне за избягване на ускоряване на зоонозните заболявания“, коментира предприемачът Джош Тетрик от компанията майка Good Meat Eat Just.

В аналогичен проект преди време инвестира холивудската легенда Леонардо ди Каприо. Той стана стратегически инвеститор в създадената през 2019 г. Neat Food Co. Сред нейните основатели е пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Зеленски отхвърля предложението на Тръмп за размяна на територии с Русия
Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се срещнат в Аляска на 15 август
Доналд Тръмп обяви, че е помирил "завинаги" Армения и Азербайджан
Южна Корея стартира проект за национален AI модел в технологична надпревара със САЩ и Китай
По какво се различават богатите хора от останалите?
Кметът на Нагасаки предупреждава за риск от ядрена война, докато градът отбелязва 80 годишни от атомната бомбардировка
Защо застрахователите се притесняват, че светът скоро може да стане незастраховаем
Журналист с две номинации за награда „Еми“ оцеля шест нощи сред дивата природа в Норвегия