Николай Денков: Договорка между ПП и ГЕРБ не може да има, съгласие по политики - би могло

Николай Денков: Договорка между ПП и ГЕРБ не може да има, съгласие по политики - би могло

Николай Денков: Договорка между ПП и ГЕРБ не може да има, съгласие по политики - би могло

"Продължаваме промяната" може да постигне съгласие с ГЕРБ по политики, които са полезни за страната ни. Това стана ясно от думите на акад. Николай Денков, който върна папката с неизпълнения втори мандат на президента Румен Радев. От ПП дадоха заявка, че за третия мандат са готови да преговарят с "Български възход", БСП и "Демократична България" по важните за страната политики. Как ще протече процедурата, обаче, зависело от това кой ще е мандатоносителят. 

"България има нужда от правителство, което обаче да работи в полза на хората и на бизнеса. Нека да видим президентът на кого ще даде третия мандат. Мандатоносителят трябва да дефинира каква ще е процедурата - дали ще седнат главатарите на масата или ще започнем да обсъждаме първо политиките. Това зависи от мандатоносителят. Нямаме червени линии по отношение на това, че трябва да се обсъждат политиките, които са важни за страната. Как ще се реализира процесът, зависи изцяло от мандатоносителят. Ясно е, че ще бъде различен подхода на "Български възход" от този на БСП, от третия на "Демократична България". Бихме обсъждали политиките с всяка една от тези партии", каза на излизане от президентството Николай Денков от "Продължаваме промяната".

Относно ГЕРБ - договорка е думичка, която ние не използваме, добави Денков. По думите му, съгласие би могло да има по политиките, които са полезни. "Да кажем, една правосъдна реформа - как си представя ГЕРБ правосъдна реформа, е нещо, от което ще зависи дали ще имаме съгласие за тази реформа или не", посочи той. 

"Лично моето мнение е, че голяма част от партиите в парламента не са готови да водят дискусия за това какво е полезно за България. И всъщност, те избягаха от тази дискусия", каза още Николай Денков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ