Парламентът ратифицира гаранционно споразумение между ЕИБ и ББР за заем от 175 млн. евро

Парламентът ратифицира гаранционно споразумение между ЕИБ и ББР за заем от 175 млн. евро

Парламентът ратифицира гаранционно споразумение за договора между Европейската инвестиционна банка и Българската банка за развитие за заем в размер на 175 милиона евро. Целта му е да се финансират малките и средни предприятия. Точката беше включена извънредно в дневния ред на парламента тази сутрин по предложение на председателя на Народното събрание Росен Желязков, предава БНР. 

Втора точка в програмата за днес остана второто четене на законопроекта за държавния бюджет за 2023 г. 

Срещу разместването на дневния ред възрази Цончо Ганев от „Възраждане“ с аргумента, че всички са с настройката да започнат работа с бюджета, предава БТА.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че поради конфликт в управляващото мнозинство, вместо бюджет се вкарва ратификация, защото няма доклад на бюджетната комисия.

Росен Желязков обясни, че докладът е изпратен по пощите на народните представители. Той посочи, че ако залата не приеме да разгледа тази ратификация, много вероятно е да свика в понеделник извънредно заседание за това гаранционно споразумение.

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС обясни, че докладът за бюджета не се прави за няколко часа и късно снощи са го приключили.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ