Прекратиха заседанието на парламента

Прекратиха заседанието на парламента

Прекратиха заседанието на парламента

Парламентът не успя да започне работа и заседанието за днес бе прекратено. Около 12:20 часа на трибуната бяха депутатите от ИТН, а по цялото протежение местата на президиума бяха обсадени от народни представители от БСП, "Възраждане" и ИТН, предава БНР. 

"След проведени разисквания в рамките на Председателския съвет се установи, че не може да се възстанови нормалната работа и реда в залата, поради което прекратявам заседанието. Следващото заседание – както си е по правилник – утре в 9 часа", заяви председателят на парламента Росен Желязков. 

Заседанието на Народното събрание започна с декларация от името на "Възраждане" във връзка с "беззаконието" в последните дни и седмици, предава БТА. Костадинов визира действията на т.нар. "конституционно мнозинство" –ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС. Той посочи, че грубото погазване на законите е намерило своя апотеоз с действията в центъра на София. "Без никакъв законов акт, без заповед, без решение, в центъра на София безчинстват някакви хора, въоръжени с флексове", коментира Костадинов. Наложи се Росен Желязков да прекъсне заседанието и да свика Председателски съвет.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обясни, че са отпред, заради "абсолютната бруталност", която мнозинството извършва с Конституцията. БСП поискаха изслушване на министрите на културата и регионалното развитие във връзка с демонтажа на паметника. А преди първия Председателски съвет лидерът на „БСП за България“ Корнелия Нинова обяви, че заседанието на парламента ще започне, едва след като председателският съвет разгледа документи по казуса с Паметника на Съветската армия. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ