Статуя на Карла Бруни разгневи Франция

Статуя на Карла Бруни разгневи Франция

Статуя на Карла Бруни разгневи Франция

Бронзова статуя на съпругата на бившия френски президент Никола Саркози Карла Бруни, която я представя като "работничка", предизвика възмущение в цялата страна, съобщават френските медии. Статуята, разположена в сърцето на предградие на Париж, първоначално е била предназначена да отдаде почит на кариерата на супермодела, превърнала се в поп певица, която стана първата дама на Франция след като се омъжи за Саркози през 2008 г.

Но след като той изгуби изборите през май двойката се срещна с публичното недоволство. Те изчезнаха от родния си Париж месец преди полицията за борба с корупцията да нахлуе в имението им, както и в два офиса на Саркози.

Жената, изобразена на паметника, за която е позирала Бруни е работнически дрехи и изобразява една от множеството италианки, които са пристигнали в града през 60-те години на ХІХ век. Техните мъже са работили в строителството, докато съпругите им са изработвали декоративни пера.

Идеята за монумента се появи през февруари, когато кметът на предградието, който е член на партията на Никола Саркози Съюз за народно движение заяви, че иска да придаде на паметника сходство със съпругата на държавния глава. Карла Бруни с удоволствие се съгласила да позира на скулптура Елизабет Сибо.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ