5 съвета за избор на подходящ партньор

5 съвета за избор на подходящ партньор

5 съвета за избор на подходящ партньор

Бизнес партньорствата, като романтичните връзки, могат да бъдат подвеждащи. Статистически, дори е по-вероятно да бъдат такива. В другия случай обаче, когато са успешни, те може да изведат човека на съвършено ново ниво. Да му помогнат да се издигне, да постигне неподозирано големи житейски успехи, при това неочаквано бързо.

Това коментира в списание Entrepreneur Джейсън Лукаш. В популярен онлайн материал на изданието от седмицата той посочва петте водещи качества, които трябва да има един личен или професионален партньор, за да бъде връзката с него успешна. Лукаш съветва всеки да ги търси в другия, когато избира с кого да прекарва ценното време от живота си.

Ето кои са според него тези най-важни характеристики.

1. Подобни работни навици. Тежък проблем може да възникне, ако единият от двойката става за работа всяка сутрин в 5 ч. наоример, а другият работи от 11 до 6 вечерта. Тогава възниква усещането, че едната страна се натоварва физически и психически с много повече работа от другата. От това може да се породи напрежение, което да се утежни в сложен конфликт с годините.  

2. Финансова и емоционална стабилност. „Въпреки че може да изглежда нахално, абсолютно трябва да знаете финансовата ситуация на всеки, с когото обмисляте да правите бизнес”, казва Лукаш. „Планирате да прекарате огромно количество време с този човек, така че трябва ако не да се радвате, то поне да търпите това изживяване. Вашият партньор ще ви представлява пред другите. Уверете, че е способен да удържа на напрежение и може да поема разумно финансови рискове”, посочва той.

3. Допълващи умения. Никога не се обвързвайте с партньор, който е точно като вас, съветва още авторът. Уменията на партньора ви трябва да ви допълват, вместо да дублират вашите. Целта е да откриете някого, чиито способности и таланти ще бъдат допълнени с вашите и заедно ще се обогатите и ще сформирате хубав екип.

4. Сходна визия. Лесно е да се съгласим с някого в началото, но какво мисли той за дългосрочните ни цели? Уверете се, че и тук в мисленето има сходство.

5. Доверие. Всяка добра връзка е основана на него. Изгуби ли се то, тя започва да се руши. Затова понекога е необходимо да провеждаме болезнено честни разговори. За да го запазим. В комуникацията е всичко. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ