Технологии

Ще разпитат Джак Дорси по делото между Мъск и Twitter

Ще разпитат Джак Дорси по делото между Мъск и Twitter

Ще разпитат Джак Дорси по делото между Мъск и Twitter

Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси ще бъде разпита под клетва днес от адвокатите на компанията и от тези на Илон Мъск като част от съдебната им битка за сделката за придобиването на социалната мрежа от шефа на Tesla за 44 млрд. долара, пише Си Ен Ен.

Дорси, който се оттегли като главен изпълнителен директор на Twitter миналия ноември и остана в борда на директорите до края на май, преди това получи призовка от екипа на Мъск за разкриване на широк набор от информация, включително всички документи и съобщения относно споразумението за сливане, както и тези, които „отразяват, препращат към или във връзка с въздействието или ефекта от фалшиви или спам акаунти върху бизнеса и операциите на Twitter“.

През юли Мъск реши да прекрати сделката заради твърдения, че компанията е представила погрешно броя на фалшивите и спам акаунти на своята платформа, а Twitter бързо заведе дело срещу Мъск, за да го принуди да изпълни споразумението.

Преди опита на Мъск да се откаже от сделката, Дорси гледаше положително на възможността Мъск да придобие Twitter. Малко след обявяването на придобиването Дорси написа в Туитър: „Илон е единственото решение, на което се доверявам“.

Разпитът идва, докато екипът на Мъск разширява обвинението си срещу Twitter. Съдия по-рано този месец постанови, че Мъск може да добави към иска си твърденията на бившия ръководител на отдела за сигурност на Twitter Питър Затко, който обвинява компанията в сериозни пропуски в сигурността, които излагат на риск потребителите, инвеститорите и националната сигурност на САЩ.

Миналата седмица екипът на Мъск публично подаде своите актуализирани искове, в които се твърди, че разкриването на Затко и събитията около него „са разкрили, че погрешните твърдения относно mDAU [монетизирани ежедневни активни потребители] са били само един компонент от по-широк заговор сред ръководителите на Twitter за измама на обществеността , неговите инвеститори и правителството за дисфункцията в сърцето на компанията“.

Twitter заяви, че твърденията на Затко рисуват „фалшив разказ“ за компанията и че твърденията на Мъск са „фактически неточни, правно недостатъчни и търговски неуместни“.

Съдебният процес между двете страни трябва да започне на 17 октомври и да продължи пет дни.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ