Израснете като лидер сега!

Израснете като лидер сега!

Израснете като лидер сега!

Майк е старши сътрудник с дълга кариера във Fortune 500. Знаейки уменията на Майк в организацията на хора и способността му да мисли нeстандартно, изпълнителният директор го помоли да прекарва два дни в седмицата с консорциум от държавни и неправителствени организации, посветен на ограничаването на проблема с наркоманите в техния град. Майк се съгласи, защото мислеше, че може да добави стойност към групата и знаеше, че работата ще го затрудни, защото нямаше властта на официален орган или солидни връзки, пише Harvard Business Review.

Задачите, които изискват да си сътрудничите с хора, върху които нямате никаква власт, изграждат способността да влияете на другите. Това е един добър метод за изграждане на лидерски качества: търсете възможности за работа с външни групи. Всеки път, когато ви падне случай, участвайте в преговори с клиенти и търговци.

Водете различни проекти заедно с други хора. Споделеното лидерство създава допълнителни предизвикателства около ролите, властта и очакванията.

Един адвокат например ни сподели, че се присъединява към неправителствена организация за опазване на околната среда не само заради каузата, но и защото това е място за водене на преговори, където няколко заинтересовани страни защитават интересите си – ситуация, която много напомня на неговата работа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ