Не работете много. Работете ефективно

Не работете много. Работете ефективно

Не работете много. Работете ефективно

Ако седнете да пресметнете времето, от което реално се нуждаете, за да успеете с всичко, може да се окаже, че трябва да работите по 150 часа на седмица. Но тъй като на всички ни се падат по 24 часа в денонощието, единственият изход е да използвате времето си ефективно, пише Harvard Business Review.

Един от начините да намерите време за най-важните неща е да намалите часовете, които отделяте за странични дейности. Ревизирайте ежедневните си занимания и ще откриете областите, на които можете да отделяте по-малко време.

„Едно от нещата, които правя още от ученичка са списъците. Планирам седмица напред. Разпечатвам си седмичния календар. Опитвам се да предвидя колко ще отнеме всяка задачd. Правя списъци с телефонни обаждания, проекти или други неща, които искам да свърша. В края на седмицата обикновено съм отметнала доста неща”, пише Елизабет Куай, редактор в Harvard Business Review.

Бъдете инициативни, съветва тя. С достатъчно доказателства за това как използвате времето си и с ясна картина на целите можете да вземете бъдещето в ръцете си. Ако наистина мразите да организирате, помолете ваш колега с усет към детайлите да ви помогне и не забравяйте да върнете услугата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ