4 признака на здравите компании

4 признака на здравите компании

4 признака на здравите компании

Преди години попитах моя водещ инвеститор как той разбира в коя фирма да инвестира. "Това е просто", каза той. "Аз просто поглеждам числата." Но цифрите не показват историята и морала, ниските етични стандарти, остарелите технологии или лошите политики. Когато цифрите започнат да отразяват тези промени е твърде късно или твърде скъпо да се действа. Така че това ме доведе до въпроса как можем да разберем дали една компания е здрава, пише Маргарет Хеферман за Inc.com. Отдолу тя дава 4 признака на здравите компании.

Органичен талант

При здрави компании служителите са силно ангажирани. По-важното е, че най-стабилните предприятия имат движение в йерархията. Това показва, че хората са там, защото те израстват, а не защото се страхуват да напуснат. Най-впечатляващото което съм виждала е рецепционистка, която в крайна сметка се присъедини към борда на компанията, пише Хеферман. Тя беше в състояние да го направи, защото растежа на бизнеса създаде възможност и понеже компанията насърчава обучението и подкрепата.

Конструктивни конфликти

Големите компании се справят с конфликтите. Техните лидери очакват конфликти и дебати. Когато има спор те не изглеждат шокирани или разстроени, защото те приветстват ангажимента, който конфликтът изисква. Най-добрите лидери умишлено създават структура за конфликти: те назначава „защитник на дявола“, за да оспорват критични решения и да намерят най-добрия вариант.

Живот извън офиса

Ако видите, че служителите остават до късно в офиса (но те не са много заети) или ако служителите редовно приемат, че всички ще работят през почивните дни компанията има проблем. Ако, от друга страна, служителите са насърчавани да се приберат вкъщи и да имат живот извън офиса обикновено се срещат високи нива на продуктивност и креативност.

Добро заплащане

Здравите компании плащат добре, но не прекалено добре. Най-важното, те избягват изпълнение на плащанията. Те имат допълнителни бонуси - отличия, допълнително време за почивка, възможности за обучение или допълнителни ресурси.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ