Изчезналият китайски банкер Бао Фан сътрудничил на правителствено разследване

Изчезналият китайски банкер Бао Фан сътрудничил на правителствено разследване

Изчезналият китайски банкер Бао Фан сътрудничил на правителствено разследване

Изчезналият китайски инвестиционен банкер Бао Фан сътрудничи на правителствено разследване, заяви ръководената от него банка China Renaissance, цитирана от Си Ен Би Си.

Листнатите в Хонконг акции на компанията паднаха с 29%, откакто тя съобщи на 16 февруари, че не е в състояние да се свърже с Бао. Той е основател, главен изпълнителен директор и основен акционер на China Renaissance.

„Бордът разбра, че в момента г-н Бао сътрудничи в разследване, провеждано от определени власти в Китайската народна република“, каза China Renaissance в документ до фондовата борса в Хонконг в неделя.

И в двата си доклада до фондовата борса този месец China Renaissance заяви, че бизнесът й продължава да работи нормално.

Акциите на инвестиционната банка достигнаха рекордно ниско ниво от 5 хонконгски долара (64 американски цента) на 17 февруари, но оттогава леко се възстановиха.

По-рано този месец китайското финансово издание Caixin съобщи, че изчезването на Бао е дошло след разследването на друг изпълнителен директор на China Renaissance – Конг Лин.

Конг беше и председател на дъщерното дружество на фирмата Huajing Securities.

Шанхайското бюро на Китайската комисия за регулиране на ценните книжа заяви през септември, че Huajing е нарушила изискванията на закона за ценните книжа по отношение на корпоративното управление и поиска от Конг да се сътрудничи с разследването.

В документите на China Renaissance за Бао не се споменава това разследване и представител на компанията е отказал да даде допълнителна информация, след като медиите са се свързали с него.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ