Франция няма да налива пари в банките си

Франция няма да налива пари в банките си

Франция няма да налива пари във френските банки. Това заяви министърът на финансите на Франция Валери Пекрес. Според нея банките във Франция сами може да посрещнат нуждите си от финансиране. „Смятаме, че в момента нуждата от финансиране на банките не е чак толкова голяма, че те да не могат да се справят с нея“, каза Пекрес в предаване по радио Европа 1, iTELE.

Френските банки могат да се рекапитализират докъм 7 милиарда евро със собствените си фондове и собствените си печалби. В четвъртък Европейската банкова служба занижи нуждите за подсилване на собствените фондове на четири френски банки – до 7,3 млрд. евро срещу 8,8 млрд. преди това. На следващия ден управителят на Френската централна банка Кристиан Ноайе посочи, че френските банки биха могли безпроблемно да изпълнят целта, поставена от европейския регулатор, за укрепване. 

Ба нката „Креди Агрикол” не се нуждае от по-голямо допълване на собствените си фондове. В този случай оставата само “Сосиете Женерал”, БНП Париба и банковата група BPCE. Трите банки са натрупали за първите девет месеца на 2011 г. 9,84 милиарда евро печалби.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ