Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 6 до 12 май

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 6 до 12 май

Започва първата активна седмица от месец май. На 8 май е Новолунието в Телец - знак на финансовите потоци, сигурността, комфорта, себеоценката, ценностите. Поради ретроградното движение на Меркурий, което продължи до 27 април, много от процесите бяха в застой.

Тази седмица е основополагаща, задаваща начало на всичко, което ще се стартира след 8 май. Новолунието в Телец и придружаващите го планети в същия знак - Юпитер, Уран и Венера създават предпоставки за нови, благоприятни възможности с елемент на изненада. Една част от процесите, които ще се активират с Новолунието в Телец носят отпечатък от средата на май, 2023 г.  Край и ново начало!

В следващите две седмици Луна е растяща, дните са подходящи за стартиране на нови проекти и дейности.  През този период акцент ще бъдат темите, свързани с финансовата сигурност, паричните потоци, търсенето на нови източници на доходи, прилагането на нов поглед върху собствените потенциали в посока изследване и активиране на неосъзнати до този момент дарби, които могат да се обърнат в актив. Темата, свързана със семейните ценности ще се утвърждава и ще добива нова форма и значение. 

В момента на Новолунието двете светила правят съвпад с планетата на промените Уран. Предоставя се възможност за промяна в сферите, свързани с финансовата стабилност и сигурността по нов, изобретателен, находчив начин. Юпитер в Телец допълнително ще усилва проявлението на останалите планети в знака. В хода на тези процеси ще има доста изненади, които ще се задействат под формата на неочаквани ситуации през седмицата. Богатството на информационния поток генерира благоприятни, неочаквани и нестандартни възможности и предложения, които могат да доведат до обрати, но и активиране на нова посока. 

При някои енергията ще тече с лекота, а при други ще се наложи излизане от познатия коловоз и границите на комфорт, повишаване на необходимостта  от съобразяване с нови изисквания или  информация. Подкрепящи са действията, насочени към стартиране на дейности, проекти, които ще предоставят  възможност за подобряване на финансовото състояние. 
Търсене на варианти с цел постигане на стабилност в различни области от живота са водещите цели през седмицата.

ОВЕН

Новолунието и Юпитер в знака Телец ви предоставят възможност да внесете важни промени в посока подобряване на финансовото ви състояние. До голяма степен това ще се случи след като отделите време и направите сериозна промяна в подреждането на приоритетите си чрез интензивно натрупване на вътрешна енергия или работа върху собствената ви самооценка. Придържайте се към основните си приоритети, това ще фокусира енергията ви в основната ви цел. Ако насочите действията си към стабилност и заложите на търпението,  плодовете, които ще берете в бъдеще ще бъдат изобилни. Тези от вас, които притежават личен бизнес могат да насочат вниманието си към нови източници на доходи. Намирате се в добър период за увеличаване и подобряване на финансовото състояние. През тази седмица се активира още една важна тема, свързана с необходимостта от усвояване на нова информация, взаимодействие с другите, разширяване на контактите. След дългият период на застой можете да подновите или създадете нови договорни отношения. Една част от събитията, които ще се развиват, носят елемент на неочаквани обрати или пък може да става дума за ситуации от минал период, които отново ще ви напомнят за себе си.  Насочете енергията си към постигане на стабилност, а ако вложите доза търпение и постоянство, то положителните резултати са гарантирани. 

ТЕЛЕЦ

Новолунието в Телец в съчетание с Юпитер в същия знак още от миналата година активираха един нов, изключително важен период във вашия живот. На това новолуние е възможно да получите окончателен резултат от избраната през миналата година посока, дейност, ново начало. До 26 май Юпитер все още ще ви подкрепя, ще ви дава увереност и възможност да предприемете действие към нещо ново. Това Новолуние дава шансове на тези, които досега не са направили промяна в живота си. Съвкупността от планети в знака Телец ви предоставят възможност да материализирате това, което искате. От тази седмица можете да поставите началото на процеси, които ще продължат да се развиват най-малко една година. Имате шанс да отворите  нова страница в живота си, свързана със социалния ви статус, кариерно развитие, работни процеси, чрез които ще можете да повлияете в положителна посока на финансовите си приходи. Вие можете да направлявате събитията в желаната посока. Може да стартирате новите си проекти, да започнете нови дейности, да създадете нови партньорства. Информационният поток е изключително богат на предложения, възползвайте се в максимална степен. Водете преговори, срещи, набавете си нова информация или се заемете с  подписване на неотложни договори. Преговаряйте за интересите си като отстоявате собствената си позиция. Там, където има напрежение търсете компромисни решения, а чрез подходящия тон и поведение ще можете да получите това, към което се стремите. Ако имате личен бизнес, насочете внимание към нови източници на доходи. Намирате се в добър период за увеличаване и подобряване на финансовото си състояние. 

БЛИЗНАЦИ

Седмицата ви предоставя възможност да поставите ново начало ако сте готови за него. Дните до 23 май са изключително продуктивни и подкрепящи ви в посока поставяне началото на нов процес или дейност. Всяко Новолуние предоставя нови шансове. На 6 юни е Новолунието в Близнаци, което ще постави началото на соларната ви година. Новолунието в Телец и планетите в знака поставят акцент във  вашия дом на края и вътрешните процеси. Това е период, който ви е необходим, за да можете в подходящото за вас време да поставите ново начало. Възможно е в живота на мнозина от вас да настъпват важни обрати и промени, които се задвижиха през миналата седмица. Всичко това ви дава възможност да преразгледате живота си, да направите нови избори, които ще ви гарантират по-устойчиви структури, а от там и по-високи доходи. От една страна желанието ви за запазване на старото и познатото, а от друга силен импулс и желание за нещо ново ще продължават да внасят напрежение във вас и да ви поставят в кръстопътни ситуации.  Кое ще надделее, това до голяма степен зависи от вас, от приоритетите ви, от това, което искате да постигнете. Животът ви ще се задвижи  в посоката, която вие изберете. От 26 май Юпитер преминава в знака Близнаци. Богатството на информационния поток, задействано чрез правилни знания, обучения, контакти може да ви направлява в изборите или да ви помогне да заявите своите потребности, да завоювате своето място и позиции. В продължение на една година ще можете успешно да насочите усилия към постигане на ваша мечта или нещо, към което се стремите от дълго време. 

РАК

Новолунието в Телец  и планетите в същия знак даряват с добри възможности тези от вас, които търсят промяна. Необходимо е да предприемете  активно действие в избраната посока. За голяма част от представителите  на вашия знак дните до края на месец май ще бъдат натоварени с работни ангажименти. За някои представители на знака започва период, в който ще се радват на награди - парични или морални - за положените усилия и действия през изминалия период. Заетостта ви с работни ангажименти  продължава да ви ангажира в максимална степен, но с нея и възможностите за повишение, материалните и морални придобивки се увеличават. На работното ви място настъпва период на хармонизиране на отношенията с вашите шефове или колеги, а за някои това е период на заслужени награди, повишения или постижения. От май миналата година в продължение на  една година вие имахте възможност да разширите вашето влияние,  популярността ви продължава да расте. Периодът е силен и успешен за тези от вас, които са  ангажирани в различни организации и движения.  Това е време, в който можете да реализирате  целите си или да насочите живота си в нова посока. Общуването с хора извън близкото ви обкръжение се превръща в проводник на  щастие, удовлетворение или възможност да сбъднете  ваши желания.  

ЛЪВ

Седмица на  добре планираните действия. Новолунието в Телец и планетите в същия знак определят периода като един от най-важните за вас през цялата 2024 година. За голяма част от представителите на знака се активират нови възможности за промяна и обновление в живота ви. Планетите в знака Телец ви предоставят възможност да внесете важни промени и да повлияете на кариерното си развитие или социален статус. Повратна точка, възможност за силно ново начало, което  ще зависи от това в каква посока ще канализирате тази мощна енергия. Необходимо е да осъзнаете, че до голяма степен генератор на събитията, изборите и посоката сте вие самите. Определящи са вашите желания, но и тенденции, които се развиват от миналата година, вече са набрали скорост и изискват специално отношение. Чрез съответни структурни преобразования и действия в правилната посока можете да постигнете по-добри резултати в бъдеще. За родените в последната  декада на знака настъпва период на съществени промени. Ще се активират допълнителни въпроси, свързани с изясняване на отношенията ви с вашите партньори, както в личните  така и в деловите отношения. 

ДЕВА

От тази седмица отново можете да влезете в обичайния си работен график. Ретроградният Меркурий забави определени работни процеси или създаде сериозни обрати в живота на някои представители  на вашия знак. Новолунието в Телец, знакът на финансовата стабилност и сигурност, от тази седмица и съвкупността от планети в същия знак ще повлияят положително на вашето кариерно или професионално развитие. Тези от вас, които очакваха удобен момент да стартират нова дейност или  проект през тази седмица могат да предприемат активни действия. Уловете мига сега, тъй като следващото Новолуние, което е в Близнаци е на 6 юни. Важно е в този период да бъдете инициативни  в известна степен, но и отворени да приемате предложения и възможности, които достигат до вас чрез другите. Дните от последната десетдневка на май са подходящи за активно действие в посока завоюване на по-висок социален статус, повишение или реализиране на поставени цели. От 26 май Юпитер преминава в знака Близнаци и ще ви предостави чудесни възможности за разширяване на вашата дейност. Новолунието в Телец  поставя акцент върху вашия дом на пътешествията, чуждите култури, образованието. Седмицата е подходяща за уреждане на юридически въпроси, съдебни дела, преговори и договаряния с чуждестранни партньори. Ключовата дума е преструктуриране, определяне на нови граници и параметри. Средата ви на съществуване, приятелският ви кръг се променят, а заедно с тях се променят идеите и желанията свързани с бъдещето ви. 

ВЕЗНИ

Нова седмица и нови възможности. Новолунието в Телец ви дава възможност да преразгледате вашите  партньорски  връзки и взаимоотношения. В по-дълбок смисъл можете  да повлияете в положителна посока върху вашите общи финанси или притежания.  Всяко Новолуние създава условия за стартиране на нещо ново, важно и приоритетно, но това Новолуние ви предоставят шансове, които ще се развиват и дават резултат за един по-дълъг период. Опора в избора на посока са вашите основни приоритети или цели, свързани с  професионалното ви развитие, финансовата стабилност. За някои представители на знака, неочаквано предложение за нов вид дейност или  бизнес партньорство може да промени посоката ви на движение. Изборът на подходящ бизнес-партньор може да доведе до разширяване на съществуващата  ви дейност, до смяна на професионалното ви поприще или по-добри финансови постъпления. 

СКОРПИОН

Силна седмица, която ви носи както обновление така и възможности за поставяне на ново начало. Седмицата е динамична и ви предоставя възможност за избор на нова посока или нов подход най-вече в областта на вашите партньорски отношения, лични или делови. Новолунието в знака Телец, което е в съвпад с Уран в Телец ви предоставя възможност за  важни преобразования в областта на  партньорските си  взаимоотношения. Юпитер в Телец усилва значимостта на тази тема. Настъпва благоприятен период за обновяване на вашите партньорства лични и делови, които в момента се нуждаят от преразглеждане и поставяне върху нова, стабилна основа. Предоставя ви се една чудесна възможност за ново начало. Избягвайте конфликтите,  проведете конструктивни диалози с цел нормализиране на обстановката и запазване на онези партньорства и връзки, които са ценни за вас, доказали се във времето. За някои от вас периодът е подходящ за създаване на нови партньорства или съдружия. 

СТРЕЛЕЦ

Новолунието и съвкупността от планети в Телец ви предоставят възможност да направите съществени промени в живота си. В продължение на една година вашият щедър планетен владетел Юпитер транзитираше през дома на вашата работа, здраве, начин на живот предоставяйки ви безкрайни възможности за разширяване и подобряване. Той ще остане в знака Телец до 26 май, когато преминавайки в знака Близнаци ще акцентира дома на вашите взаимоотношения, брак. От тази седмица с Новолунието в Телец от една страна можете да поставите едно ново начало във вашата основна дейност, а от друга да направите съществени подобрения и промени в начина си на живот. Тенденцията е свързана с това, че  което започнете сега, ще доведе до подобряване на финансовите ви доходи, получаване на морално удовлетворение за един по-продължителен период от време или по-добър статус като цяло. Ежедневието ви е натоварено с работни ангажименти, за да успеете е необходимо да проявите гъвкавост във  взаимодействието си  с хора или в различни ситуации.  Седмицата е силна в посока провеждане на преговори, договаряния с цел хармонизиране и подобряване на работната среда. Използвайте контакти, идеи и тенденции, за да подобрите съществуващи ситуации. 

КОЗИРОГ

Активна силна и делова седмица. Новолунието в Телец и планетите в същия знак ви предоставят благоприятни условия да направите  една положителна промяна в живота ви. За някои това е моментът, в който слагате край на един цикъл в живота си и задавате тенденции за ново начало. Настъпва период, в който с лекота ще постигате това, към което се стремите според вашите основни ценности и приоритети. Можете да поставите ново начало в областта на любимите ви занимания, свързани с хоби, грижа към вашите деца, занимания полезни за вас самите, любовни връзки. Тези, които се подготвяха да  стартират самостоятелен бизнес, да започнат нов творчески проект, за спортистите или занимаващи се с политика дните през тази и следващата седмици са изключително подходящи за нов старт. За да избегнете конфликтни ситуации с вашите партньори, ще се наложи да направите известни компромиси или да внесете баланс между работни и семейни отговорности. 

ВОДОЛЕЙ

Месец май като цяло за вас е носител на много промени, но и на съществени преобразования. Новолунието в Телец в съчетание с енергията на Уран в същия знак ще ви накара да направите структурни преобразувания или известни компромисив една важна и фокусна тема, свързана с вашите дом, семейство, решаване на имотни казуси или отношения с родител, място за живеене.  Всички тези възможни варианти  могат да бъдат придвижени в една нова посока. Във ваша подкрепа са усиленият информационен поток, който се проявява под формата на нови контакти и запознанства, нова информация  или подкрепата от страна на личност, която е авторитет за вас. Всяко усилие и действие, което положите  ще доведе до положителни резултати в бъдеще. Промените, които ще направите, вашите избори ще определят посоката на събитията в периода до края на месец октомври. Важно е да осъзнаете, че ще се наложи да направите компромиси от своя страна или да поемете нови отговорности. Силен и активен период за творците, собствениците на бизнес.

РИБИ

Новолунието в Телец ви отваря нови възможности и предпоставки за действие. До края на този месец можете да направите промени и преобразования в живота си според вашите конкретни желания.  От тази седмица можете да предприемете активни действия в посока реализиране на поставени цели или мечти. Тенденциите, които сега ще зададете, ще се развиват в период на цяла една година. Заедно с активността се повишава и вашата емоционалност. Предпазвайте се от прибързани, емоционално взети решения. Силният информационен поток ще ви предостави нови идеи и предложения. Може да подновите договорни отношения или да внесете стабилност в сферата на вашите контакти и отношения с важни за вас личности. Възможностите са многобройни, но интуицията е тази, която ще  ви покаже посоката. Силна  седмица за активни действия, насочени към стабилизиране или подобряване на финансовото ви положение. Добрата ви професионална реализация и усилията, които полагате водят до заемане на по-високи позиции. Нестандартна идея може да ви даде нова посока на развитие.  

Успех на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ