Шокиращо видео показва как водата нахлува в Costa Concordia

Още кадри от злополучната нощ на потъването на италианския лайнер Costa Concordia се появиха в мрежата. Някои от тях са заснети вътре в кораба в самата нощ на инцидента от пътници, преживели трагедията на съвременния „Титаник”.

Записите удивително наподобяват кадрите в американския филм за потъналия лайнер на 20 век. Един от тях показва как водата приижда по стълбите на голямо, луксозно помещение на авариралия кораб. Записът можете да видите под текста. Друг, излъчен от американската телевизия CBS, започна да се разпространява, представен като запис от Costa Concordia и отчете над 124 хил. прегледа в YouTube. Бдителни потребители в мрежата обаче забелязаха, че това са шокиращи кадри от инцидент с друг луксозен кораб през 2010 г.

Усилията за издирване на оцелели на борда на потъналия италиански круизен кораб Costa Concordia продължават. Вчера те бяха прекратени когато потопеният лайнер промени позицията си.

20 души все още се издирват, съобщи BBC. Жертвите са най-малко 11. Специалисти, които ще ръководят операцията по изваждането на кораба от водите на Средиземно море, са в готовност да започнат да изпомпват горивото от резервоара му, чийто разлив би предизвикал екологично замърсяване.

Филипо Марини, говорител на бреговата охрана, заяви, че сега корабът е стабилизиран. Водолази продължават да се спускат в потопените над 1000 каюти. Работата им е възпрепятствана от плуващите мебели и наклонените стени, които създават сюреалистично усещане и опасност да затрупат или заклещят хората по издирването. Микроексполозиви ще бъдат използвани, за да се открият нови дупки в корпуса на кораба, през които ще влязат водолазите, за да продължат търсенето си.

Вчера 52-годишният капитан Франческо Скетино призна, че е направил грешки при навигацията, съобщиха италиански медии. Той заяви пред разследващи, че е наредил луксозният кораб да обърне посока твърде късно. Така машината е преминала твърде близо до скалите, разположени на около 200-300 метра от италианския остров Джилио. Капитанът е под домашен арест, обвинен в непредумишено убийство на още един човек.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ