Джуди Денч влиза в ролята на английската кралица Виктория

Британската филмова и театрална актриса Джуди Денч (82 г.) продължава да смайва публиката с участията си. Следващата й голяма изява на екрана ще бъде в кинопродукцията "Довереникът на кралицата", където ще влезе в ролята на една от най-важните личности в историята на английския кралски двор - кралица Виктория. 

Филмът ще бъде представен по кината тази есен. Той ще пренесе зрителите в кралския двор на Великобритания от края на XIX в. и ще разкаже действителната история на приятелството между кралица Виктория и нейния млад индийски слуга Абдул Карим (в ролята: Али Фазал).

Когато Абдул Карим пристига от Индия, за да присъства на тържествата по случай Златния юбилей на кралицата, той изненадващо се превръща в любимец на Нейно величество. Докато кралицата поставя на изпитание нормите и протокола на една институция, която самата тя обитава от десетки години, двамата заформят неочакван и предан съюз, който всички в домакинството на двореца се опитват всячески да саботират. Докато приятелството им се задълбочава, кралицата започва да вижда един различен свят, а благодарение на новата гледна точка, тя започва да си връща човечността.

Филмът е адаптация по книгата на Шрабани Басу „Довереникът на кралицата“ и е режисиран от номинирания за две награди "Оскар" ветеран Стивън Фрийърс ("Измамниците", "Кралицата"), по сценарий на Лий Хол ("Били Елиът"). В ролите, освен Джуди Денч и Али Фазал, влизат още Майкъл Гамбън, Еди Изард, Саймън Калоу, Адел Актар, Рут Маккейб, Тим Пигот-Смит, Джулиан Уодъм, Оливия Уилямс, Фенела Уулгар.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ