Класически приказки оживяват под формата на трилър по HBO

Филмовият канал НВО представя премиерата на модерния прочит на три от най-популятните детски приказки в поредицата „Разкажи ми приказка“.

Сериалът от 10 епизода прoследява историите на „Червената шапчица“, „Трите прасенца“ и „Хензел и Гретел“ през интерпретацията на Кевин Уилямсън, познат ни с “Писък”, “Знам какво направи миналото лято” и “Дневниците на вампира“.

„Разкажи ми приказка“ е точно толкова стряскащ и подсилващ мрачните детски приказки, с които сме израстнали, колкото бихме очаквали. Сериалът е базиран на сюжетните линии в известните детски приказки, но преекспонира по впечатляващ начин поуките в тях.

Действието се развива в съвременен Ню Йорк и дава заявка за качествен психотрилър още в първите си минути с гореща сцена между Червената шапчица от Големия лош вълк. Ким Катрал е Колийн -  една невероятна и нетрадиционна баба, която се изправя пред реалността, че вече е зряла жена и трябва да защити внучката си Кайла.

Интерпретациите не спират дотук -  трите прасенца в сериала са въоръжена банда крадци на бижута, които планират поредния си обир, за да може лидерът им Еди – Пол Уесли от „Дневниците на вампира“,  да поправи дома си, но всичко става по-объркано и кърваво, отколкото са планирали. 

Майсторското преплитане на приказните сюжети в мрачна трилър действителност е дело на Кевин Уилямсън, познат ни с “Писък”, “Знам какво направи миналото лято” и “Дневниците на вампира”.

Първият сезон на „Разкажи ми приказка“ се развива в 10 епизода от по 60 минути. Пилотният е наличен от вчера в онлайн стрийминг платформата HBO GO, вторият ще бъде достъпен днес – 9.11 и в последствие нов епизод ще има всеки следващ четвъртък.

Телевизионната премиера ще е чак през януари, така че любителите на стрийминга имат предимство да изгледат първи този съвременен прочит на поуките от приказките, преплитащ любов, загуба, алчност, отмъщение и убийство.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ